Roger King (producent)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Roger M. King (New York City, 22 augustus 1944 - Boca Raton, 8 december 2007) was een Amerikaanse televisie- en mediaproducent voor King World Productions en CBS. Bekende tv-sterren als Oprah Winfrey, Dr. Phil and Alex Trebek hebben aan hem hun carrière te danken.

King World Productions[bewerken]

Roger King werd voorzitter van de raad van bestuur van King World Productions in 1977. Zijn vader, Charles King, had King World in 1964 opgericht.

Onder Roger King's leiding werd King World een toonaangevende distributeur van populaire televisieprogramma's. Onder de succesvolle overdag televisie toonde Roger King de Oprah Winfrey Show en dr. Phil.

Het consortium van King was ook verantwoordelijk voor Nieuws magazine, Inside Edition en Wheel of Fortune starring Pat Sajak en Vanna White en werd geschreven door Merv Griffin, die volgens CBS, de nummer één televisieshow van de afgelopen 23 jaar was. Jeopardy !, die ook werd geschreven door Griffin en geproduceerd door het consortium King World Productions onder leiding van Roger King, is een van de top drie gedurende 22 jaar.

CBS[bewerken]

Roger King ging in 2000 voor CBS werken naar aanleiding van de fusie van King World Productions met de omroep. King werkte als Chief executive officer van CBS Television Distributie vanaf 2000 tot aan zijn onverwachte dood in 2007. King was verantwoordelijk voor de verkoop van de herhalingen van verscheidene grote CBS prime-time shows, waaronder CSI: Crime Scene Investigation, Survivor , The Amazing Race , Everybody Loves Raymond en America's Next Top Model .

Prijzen[bewerken]

King werd officieel opgenomen in de Broadcasting & Cable Hall of Fame in 1992. Hij werd ook opgenomen in de National Association of Broadcasters Hall of Fame in 2004.

Persoonlijk leven[bewerken]

Roger King had een reputatie van het organiseren van verkwistende feestjes. In januari 1998, tijdens de NATPE-conventie New Orleans, huurde Roger King de hele Louisiana Superdome voor de avond af en hij huurde Elton John in om zijn gasten te vermaken. Met de herinnering aan zijn eigen strijd in het begin van zijn carrière, stond Roger King bekend voor zijn hulp aan nieuwkomers in de industrie en vaak bood hij zichzelf aan als mentor en adviseur.

King woonde 's zomer in Bay Head, New Jersey. Bay Head is nog altijd een toevluchtsoord voor vermogende mensen.

Overlijden[bewerken]

Roger King is thuis (Boca Raton, Florida) op 7 december, 2007 onverwacht getroffen door een beroerte. Hij stierf in een nabijgelegen ziekenhuis op 8 december, 2007, op de leeftijd van 63 jaar. Hij liet zijn vrouw, Raemali, en drie dochters, Kellie, Anna Rose en Lucinda achter.

Oprah Winfrey heeft in een door haar vrijgegeven verklaring over het nieuws van de dood van King gezegd: "Ik zal nooit vergeten wat hij voor mij gedaan heeft. En deze industrie zal nooit zijn legendarische aanwezigheid vergeten. Hij was echt een geweldige vent."