Rolls-Royce Motor Cars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Rolls-Royce Motor Cars Limited
Rolls-Royce Motor Cars
Oprichting maart 1998
Sleutelfiguren Ian Robertson (CEO)
Hoofdkantoor Bracknell Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Producten automobiel
Website Rolls-Royce Motor Cars
Portaal  Portaalicoon   Economie

Rolls-Royce Motor Cars is de divisie van het Duitse autoconcern BMW die verantwoordelijk is voor de productie van automerk Rolls-Royce. De productie van de Rolls-Royce Phantom 2003 begon in 2003, die van de Rolls‑Royce Ghost in 2010.

Geschiedenis[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Rolls-Royce Motors voor de voorgeschiedenis.

Nadat BMW met Volkswagen een deal had bereikt mocht BMW vanaf 1 januari 2003 Rolls-Royces beginnen bouwen. Daarvoor werd een nieuwe fabriek gebouwd in Goodwood (West Sussex). Volkswagen bezat immers de vroegere Rolls-Royce fabriek in Crewe en wijdde die aan de productie van voormalig zustermerk Bentley. De productie van de Rolls-Royce Corniche 2000, onder Volkswagen, werd in 2002 beëindigd.

Modellen[bewerken]

De Phantom was het eerste model van het merk onder BMW. Deze auto heeft een motor van BMW en de meeste onderdelen worden in Duitsland gemaakt, maar de assemblage gebeurt in Goodwood. De basisprijs van de auto ligt op £250.000.

Van de Phantom is ook een Coupé-uitvoering: in 2008 werd de Phantom Drophead Coupé onthuld. Het is een cabriolet met naar achteren scharnierende deuren en koplampen met leds.

In maart 2009 kwam Rolls-Royce op de Autosalon van Genève met het 200EX-concept, de 'kleinere' uitvoering van de Phantom. Rolls-Royce bracht het model in 2010 op de markt onder de naam Ghost.

Externe links[bewerken]