Romasjka (plaats)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Romasjka
Ромашка
selo in Rusland Vlag van Rusland
Romasjka (Rusland)
Romasjka
Situering
Land Vlag van Rusland Rusland
Federaal district Verre Oosten
Deelgebied kraj Primorje
Coördinaten 42° 51′ NB, 131° 18′ OL
Algemeen
Inwoners
(2005)
9
Hoogte 12 m
Gebeurtenissen
Gesticht 1873
Bestuur
Onder jurisdictie van district Chasanski
Overig
Postcode(s) 692700
Tijdzone VLAT (UTC+10)
Locatie in kraj Primorje
Romasjka (plaats) (kraj Primorje)
Romasjka (plaats)
Portaal  Portaalicoon   Rusland

Romasjka (Russisch: Ромашка) is een plaats (selo) in de gorodskoje poselenieje van Slavjanka binnen het district Chasanski in het uiterste zuidwesten van de Russische kraj Primorje. De plaats telt 9 inwoners (1 januari 2005)[1] en vormt daarmee een van kleinste nederzettingen van het district.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

De nederzetting ligt aan de benedenloop van de rivier de Pojma, op 6 kilometer van haar uitstroom in de Baklanbocht van de Baai van Peter de Grote. Door het gehucht loopt de rijksweg Razdolnoje - Chasan (A189). De plaats ligt over de weg op 10 kilometer van het districtcentrum Slavjanka en ongeveer 174 kilometer van Vladivostok. Het dichtstbijzijnde spoorstation bevindt zich in Pojma, 5 kilometer noordwestelijker.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De plaats werd in 1873 gesticht door Koreaanse boeren[2] en droeg oorspronkelijk de naam Nizjnieje Adimi (Нижние Адими). De naam verwees naar de rivier waaraan het lag en 'Nizjnieje' ("beneden") diende ter onderscheid van de plaats Verchneje Adimi ("Boven-Adimi"). In 1972 liet de Sovjetregering alle Chinese namen vervangen door Russische en werd de huidige naam aangenomen.[3]