Romeinse Limespad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Romeinse Limespad
Romeinse Limespad
Pad LAW 16
Uitgave Wandelnet
ISBN 9789492641069
Kenmerken
Van Katwijk aan Zee
Naar Berg en Dal
Lengte 275 km
Verbindingen Nederlands Kustpad, Marskramerpad, Maarten van Rossumpad, Grote Rivierenpad, Duitse wandelroute X2
Romeinse Limespad

Het Romeinse Limespad (LAW-16) is een lange-afstand-wandelpad met een lengte van 275 km van Katwijk naar Berg en Dal, via Leiden, Woerden, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Het pad wordt beheerd door Wandelnet.

De route volgt (zo nauwkeurig als gegeven de huidige situatie mogelijk) de Limesweg langs de Neder-Germaanse limes, waarmee de route, onvermijdelijk, meer dan bij andere LAW's door een bebouwde omgeving voert. Dit is met name het geval van Katwijk tot Leiden en van Harmelen tot Utrecht. Op een aantal plaatsen zijn Romeinse wachttorens nagebouwd.

Verbindingen met andere LAW's bestaan te Leiden, Weipoort (bij Zoeterwoude), Alphen aan de Rijn, Zwammerdam, Bodegraven, Woerden, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Arnhem, Nijmegen en Berg en Dal. Van Rijswijk (ten zuiden van Wijk bij Duurstede) tot Arnhem valt de route samen met het Maarten van Rossumpad. Vanaf Berg en Dal kan via het Grote Rivierenpad (tot Kleef) en de Duitse wandelroute X2 Xanten bereikt worden. Stations aan of dicht bij de route zijn er te Leiden, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Woerden, Utrecht Centraal, Bunnik, Rhenen, Arnhem Centraal, Elst en Nijmegen.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]