Ronald McDonald Kindervallei

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ronald McDonald Kindervallei
Ronald McDonald Kindervallei

De Ronald McDonald Kindervallei is een gebouw in Nederlands Zuid-Limburg in het Geuldal in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het gebouw staat in Houthem op het terrein van Adelante en nabij het complex stroomt de Geul.

Het gebouw is een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds voor zieke en/of gehandicapte kinderen. Het wordt gefinancierd met sponsoren om ouders zo goedkoop te kunnen overnachten.[1]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 werd het gebouw gebouwd naar het ontwerp van de reeds in 2000 overleden architect Friedensreich Hundertwasser.[2]

Gebouw[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw wordt gekenmerkt door het grotendeels ontbreken van rechte lijnen, het gebruik van golvende vormen, een spiraalvorm en de felle kleurrijke beschilderingen in regenboogkleuren. Het hoogste punt van het gebouw is de ronde toren die getopt wordt met een Ui met goudkleurige bol. Het dak is begroeid met planten en struiken.[1][2]

In het gebouw bevinden zich acht vakantieappartementen met elk een keuken en een woonkamer en daarnaast heeft het gebouw een gezamenlijke keuken, zitruimte, theater, speelkamer en een bibliotheek.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Ronald McDonald House, Houthem van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.