Rondom Tien

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rondom Tien
Genre talkshow
Pseudowetenschap
Speelduur per afl. 50 minuten
Presentatie Hans Sleeuwenhoek
Henk Mochel
Violet Falkenburg
Cees Grimbergen
Ghislaine Plag
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Gerelateerde series Eén op één
Uitzendingen
Start 27 september 1982
Einde 28 mei 2011
Netwerk of omroep NCRV
Zender NPO 1
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rondom Tien was een discussieprogramma van de NCRV, dat vanaf 27 september 1982 tot en met 28 mei 2011 op televisie uitgezonden werd.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma werd eerst bij toerbeurt gepresenteerd door Hans Sleeuwenhoek en Henk Mochel. Vervolgens nam Violet Falkenburg, die al eerder de mediaprogramma's Ratel en Ratel Plus op de radio bij de KRO had gepresenteerd, het stokje over.

Tot eind-2009 was de presentatie in handen van Cees Grimbergen, die eerder bij de IKON de discussieprogramma's Vesuvius en Sjappoo had gepresenteerd. Aan het einde van de uitzending op 30 mei 2009 maakte hij bekend na de zomer nog één reeks van Rondom Tien te presenteren en hierna te stoppen. Reden hiervoor was dat zijn contract bij de NCRV eind 2009 afliep. Grimbergen is in februari 2010 opgevolgd door Ghislaine Plag.

De opzet van het programma was dat de presentator een discussie voert met de mensen in het publiek naar aanleiding van een stelling die veelal aansluit bij de actualiteit. In het publiek zaten dan ook mensen die dagelijks met het te behandelen onderwerp te maken hebben. De presentator stelde vragen aan één of meerdere personen en trad vervolgens op als debatleider.

Na Rondom Tien[bewerken | brontekst bewerken]

Als opvolger voor Rondom Tien kan Debat op 2 worden gezien. Dat nieuwe debatprogramma wordt door de NCRV en de KRO samen geproduceerd. Plag zal dat programma afwisselend met Arie Boomsma presenteren. Met ingang van 2014 nam een nieuw programma van Eva Jinek en Sven Kockelmann deze plek in.

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]