Royal Caribbean International

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdkantoor van Royal Caribbean International in Miami

Royal Caribbean International is een Amerikaans bedrijf dat cruiseschepen exploiteert. Het heeft een hoofdzetel in Miami (Florida). Het werd in 1968 opgericht en het is een merknaam van Royal Caribbean Cruises Ltd. Het bedrijf heeft eenentwintig schepen in bedrijf, waarvan elk schip een naam heeft dat eindigt op "of the Seas". Royal Caribbean exploiteert twee resorts die particulier eigendom zijn en die als halte worden gebruikt op sommige routes langs het Caribische gebied en de Bahama's.

Vloot[bewerken]

Oasis of the Seas
Freedom of the Seas
Voyager of the Seas
Legend of the Seas
Monarch of the Seas
Independence of the Seas

Oasis class[bewerken]

Freedom class[bewerken]

Voyager class[bewerken]

Radiance class[bewerken]

Vision class[bewerken]

Sovereign class[bewerken]

Toekomstige vloot[bewerken]

RCCL heeft een order lopende voor drie schepen, twee daarvan zullen volgens een nieuwe "class" zijn genoemd de "Sunshine class".[1] De derde order is voor een nieuw schip in de "Oasis class".

De "Sunshine Class"-schepen zullen opnieuw kleiner zijn dan de "Oasis Class"-schepen. Ze hebben een capaciteit van 4200 passagiers en wegen 167.000 ton.

De bouw van het eerste schip in de Quantum class is gestart op 31 januari 2013 op de Meyer Werft in Papenburg. Dit schip zal opgeleverd worden in oktober 2014 en zal door het leven gaan als Quantum of the Seas. Het schip is 348 meter lang. Het tweede schip zal opgeleverd worden in de lente van 2015 en zal de naam "Anthem of the Seas" krijgen.

Niet meer in dienst voor de RCCL[bewerken]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties