Royal Military College of Canada

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-09-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Vertaling die zwaar onder de maat is gebleven

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Royal Military College of Canada
Royal Military College of Canada
Flag of the Royal Military College of Canada.svg
Afkorting RMC
Motto Truth, Duty, Valour (Waarheid, Plicht, Heldenmoed)
Locatie Kingston (Ontario), Canada
Opgericht 1876
Type Militaire academie
Rector Dr. John Scott Cowan
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Royal Military College of Canada (RMC, Frans: Collège militaire royal du Canada) is de militaire academie van de Canadese strijdkrachten en is een universiteit die academische graden uitreikt. RMC is het enige federaal instituut in Canada dat de volmacht heeft om een universitaire graad te verlenen. RMC is gelegen op Point Frederick, een 41 hectare groot schiereiland in Kingston (Ontario). Het college bestaat uit een mengeling van oude historische en moderne academische gebouwen, sportfaciliteiten en studentenbehuizing. Cadetten (officieren in opleiding) volgen een opleiding in de "vier pilaren" van academisch onderwijs, militaire training, atletiek en tweetaligheid (Frans en Engels).

Royal Military College of Canada

Doelstelling[bewerken]

RMC moet bouwen op haar sterke punten om te behoren tot de beste van de nationale and internationale universiteiten, die erkend zijn voor:

  • De bijzondere kwaliteit van haar bachelor- en postgraduaatstudenten, en de programma's van Letteren, Ingenieurswetenschappen, Wetenschappen en Militaire Wetenschappen,
  • De intellectuele waarde van kennis en onderzoek bij faculteit en studenten,
  • De bijzondere dienstverlening van de enige "nationaal universiteit" van Canada en haar afgestudeerden in de opbouw van een natie.
Mackenzie Building: Royal Military College of Canada

Prioriteiten[bewerken]

De prioriteiten van RMC zijn:

  • Het ontwikkelen van programma's van wereldklasse op gebieden die van belang zijn voor de Canadese strijdkrachten en voor Canada,
  • Het bevorderen van nationale en internationale samenwerking en deelnemingen, en
  • Het bevorderen van interdisciplinaire medewerking.

Programma's[bewerken]

Op dit moment is de doelstelling van RMC om de cadetten te onderwijzen, op te leiden en te ontwikkelen voor carrières van leiderschap en effectieve dienst in de Canadese strijdkrachten. Voor de meeste studenten is het onderwijs vrij. Een maandelijks salaris wordt betaald als bijdrage voor onkosten. De cursussen zijn beschikbaar zowel ter plekke en als via afstandsonderwijs, in beide officiële talen: Engels en Frans.

RMC biedt 20 bachelor degrees aan en 34 postgraduaat degrees, inclusief 14 doctoraats. Behalve de programma's van de Universiteit Faculteit van Letteren, Ingenieurswetenschappen en Wetenschappen, levert de Divisie van "Verder Onderwijs" bachelor- en postgraduaatprogramma's, inclusief "Officer Professional Military Education Program" (OPME).

RMC was het eerste college in Canada voor het opleiden van ingenieurs. RMC is bekend voor de hoge kwaliteit van haar curriculum voor Ingenieurswetenschappen. Cadetten kunnen een keuze maken om zich in de volgende studierichtingen te specialiseren: Aeronautieke Ingenieurswetenschappen, Scheikundige Ingenieurswetenschappen, Computer Ingenieurswetenschappen (Hardware of Software richtingen), Civiele Techniek, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde.

Andere gebieden van studie zijn Natuurkunde, Scheikunde, Computerwetenschappen, Wiskunde en Ruimtewetenschappen, beschikbaar in de Faculteit Wetenschappen. De Faculteit der Letteren biedt aan studies in Engels, Frans, Economische Wetenschappen , Staatkunde, Geschiedkunde, Business Administratie, Militaire Theorie, en Militaire Strategie.

Externe link[bewerken]