Naar inhoud springen

Royal Victory Hockey Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
R. Victory HC
Algemeen
Volledige naam Royal Victory Hockey Club
Plaats Vlag van België Edegem
Sport Hockey
Geschiedenis
Stamnummer 712
Opgericht 1919
Structuur
Leden 1658 (2020)
Competities
Veldcompetitie : Eerste nationale
: Hockey League
Zaalcompetitie ♂: Tweede nationale A
♀: Tweede nationale B
Infrastructuur
Velden 3
Media
Website www.victory.be
Tenue ontbreekt
Portaal  Portaalicoon   Sport

Royal Victory Hockey Club is een Belgische hockeyclub uit Edegem.

De club werd opgericht in 1919 en is bij de KBHB aangesloten met het stamnummer 712. De heren behaalden de landstitel tweemaal, de dames eenmaal.

In 2011 werd binnen deze club een G-hockey afdeling (de Wanderers) opgestart en in januari 2019 werd Victory door de European Hockey Federation uitgeroepen tot 'Europese Club van het Jaar'.[1] In augustus 2019 organiseerde de club het Europees Kampioenschap ParaHockey, een officieel side-event van het Europees kampioenschap hockey.[2]

Infrastructuur

[bewerken | brontekst bewerken]

Victory beschikt over drie watervelden. De twee nieuwste velden, die in gebruik genomen werden in 2018, zijn certificeerd door de FIH. Het hoofdveld is identiek aan het veld waarop gespeeld werd tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio. In 2020 werd het nieuwe club house in gebruik genomen.

Belgian Red Giants

De Belgische nationale G-hockeyploeg, de Belgian Red Giants, trainen op de velden van de club.

In mei 2020 was Victory de grootste club in België, met 1658 bij de KBHB aangesloten leden.[3] In het seizoen 2019-2020 was de club actief met meer dan 85 ploegen. De eerste damesploeg komt uit in de Hockey League, de eerste herenploeg in Eerste nationale. Vijf van de zes eerste jeugdploegen tussen U14 en U19 spelen in de hoogste afdeling.

De Wanderers (G-hockey) richten zich specifiek op personen met een beperking. Occasioneel speelt het team wedstrijden tegen andere G-Hockey-afdelingen. Jaarlijks rond de krokusvakantie organiseert de club (met ondersteuning van de Red Lions en Red Panthers) een G-happening met parahockeyspelers uit alle clubs in België.[4]

Heren
Dames

Bekende (ex-)spelers

[bewerken | brontekst bewerken]