Rudi Westendorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rudolf Gerardus Johannes (Rudi) Westendorp (Huizen, 9 juni 1959) is hoogleraar ouderengeneeskunde in Leiden[1] en aan de universiteit van Kopenhagen.

Westendorp studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich daar ook tot internist. Hij promoveerde in 1993 aan de Leidse universiteit en werd er in 2000 benoemd tot hoogleraar verouderingsonderzoek. In 2015 verwierf hij in hetzelfde onderzoeksgebied een hoogleraarschap aan de Universiteit van Kopenhagen.

Hij is co-auteur van een vijfhonderdtal wetenschappelijke artikels over veroudering en een van de meest geciteerde auteurs over het onderzoek in Europa.[2]

Westendorp zetelt als lid van de wetenschappelijke adviesraad van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut en het Center for Healthy Ageing in Kopenhagen beide sinds 2009, en van het Max Planck Institute for Demographic Research in Rostock sinds 2010.

Westendorp is ook auteur van het populair-wetenschappelijke boek Oud worden zonder het te zijn (2014) en schreef, samen met David van Bodegom, Oud worden in de praktijk (2015) en 10 jaar cadeau (2019). Van deze boeken verschenen intussen vertalingen in onder meer het Engels, Duits en Italiaans.

Westendorp is gehuwd en heeft twee dochters.