Rudy Coddens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Rudy Coddens (Gent, 14 februari 1960) is een Gents politicus voor sp.a.

Hij is politiek actief bij de sp.a Gent, afdeling Gent-West, als voorzitter. Tijdens de legislatuur 1994-2000 was Rudy ondervoorzitter van het Gentse OCMW.

Rudy Coddens is tevens actief op sportief en cultureel vlak. Hij was voetbalscheidsrechter bij KBVB O-Vl, en is beheerder van de vzw van het Centrum voor Jonge Kunst in Gent. Hij is voorzitter van de Socialistische Studiekring.

In 2003 werd Rudy Coddens schepen in Gent met als bevoegdheden Onderwijs en Opvoeding. In 2010 kreeg hij daar ook de bevoegdheden Noord-Zuidbeleid en het Vredeshuis bij.[1] In 2013 werd hij schepen voor Armoedebestrijding, Werk en Seniorenbeleid en OCMW-voorzitter.

In 2017 werd hij aangesteld als lijsttrekker voor het kartel sp.a-Groen voor de lokale verkiezingen in 2018, nadat Tom Balthazar een stap opzij zette. Naast zijn huidig mandaat als OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en armoedebestrijding werd hij vanaf februari 2017 ook bevoegd voor 'Openbaar Groen'. [2] Politicoloog Carl Devos schreef over Rudy Coddens als lijsttrekker voor het kartel sp.a-Groen: hij heeft een bescheiden profiel, is lokaal verankerd, fris, onbesproken, staat dicht bij de mensen, is geloofwaardig en kent als OCMW-voorzitter de miserie van de stad. Hij heeft een soort kalmte over zich waarmee hij het kan maken.

Externe link[bewerken]