Rudy Uytenhaak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rudy Uytenhaak
Plaats hier een foto
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum 17 april 1949
Geboorteplaats Amsterdam
Nationaliteit Nederlandse
Werkzaamheden
Universiteit Technische Universiteit Eindhoven
Soort hoogleraar gewoon hoogleraar
Beroep Architect, stedenbouwkundige
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Rudy Uytenhaak (Amsterdam, 17 april 1949) is een Nederlands architect.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Uytenhaak ontwierp onder meer het VROM-kantoor naast station Haarlem, het woongebouw Droogdok naast Amsterdam Centraal, het Olympisch Kwartier in Amsterdam, het Cascade en Technologiegebouw van de Technische Universiteit Eindhoven, het Stadskantoor Goes en het Huis voor Schoone Kunsten in Apeldoorn.

Uytenhaak won onder meer de Wibautprijs (1993), de Bronzen Bever (1994) en de Themaprijs Duurzaam Architect van het jaar (2006).

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Uytenhaak studeerde architectuur en stedenbouw aan de Technische Universiteit Eindhoven en studeerde in 1973 af. Zijn studie over de Berlijnse architect Bruno Taut werd kort na zijn afstuderen gepubliceerd in het tijdschrift Forum, waarvan hij tussen 1978 en 1984 redacteur was. In 1980 richtte hij zijn eigen architectenbureau op, dat op dit moment meer dan veertig medewerkers telt.

Hij was als hoogleraar architectonisch stedenbouwkundig ontwerpen verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (1990-1993) en als hoogleraar architectonisch ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft (2003).

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]