Rupert Graves

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rupert Graves
Rupert Graves 2010 cropped.jpg
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Portaal  Portaalicoon   Film

Rupert Graves (Weston-super-Mare in Somerset , Engeland , 30 juni 1963) is een Engels film- , televisie- en theateracteur.

Hij is een zoon van Maria Lousilla Graves-Roberts , een reis-coördinator, en Richard Harding Graves, een muziekleraar en muzikant. Graves werd opgeleid bij de Wyvern Community School , een scholengemeenschap in zijn woonplaats in Weston-super-Mare, die hij verliet op vijftien jarige leeftijd. Zijn eerste baan na het verlaten van Graves's school was als een circusclown . Hij verscheen in meer dan vijfentwintig films en meer dan vijfendertig tv-producties, hij trad ook op als toneelacteur.

Voor het eerst dook hij op in het drama uit EM Forster s 'romans A Room with a View (1985) en Maurice (1987), alvorens te gaan optreden in films, waaronder A Handful of Dust (1988), Different for Girls (1996) en Intimate Relations (1996). Met zijn rol in Intimate Relations won hij de Best Actor Award en in A Handful of Dust op het 1996 Montréal World Film Festival. Hij werd ook geprezen voor zijn vertolking van Jolyon Forsyte Jr in de tv- miniserie The Forsyte Saga (2002).

Filmografie[bewerken]

Hij trad op in vijfentwintig films:

Televisie[bewerken]