Rush Hour (spel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rush Hour

Rush Hour is een schuifpuzzel, uitgedacht door Nob Yoshigahara in de late zeventiger jaren. Hij wordt op de markt gebracht door ThinkFun.

Het spel[bewerken]

In een rooster van 6 bij 6, waar het rond spitsuur (Rush hour) erg druk is, staat het volgeparkeerd met auto's. Jij rijdt in een rood autootje, dat je uit de enige uitgang moet zien te rijden door de andere auto's uit de weg te laten gaan. De andere auto's (lengte twee vakjes), en vrachtwagens (lengte drie vakjes), staan echter zo ingewikkeld geparkeerd, dat het heel wat rijbewegingen vergt om een oplossing te vinden. De auto's en vrachtwagens kunnen of alleen horizontaal of alleen verticaal rijden.

Bij het speelbord zitten veertig opdrachtenkaarten met puzzels in oplopende moeilijkheidsgraad (beginner, intermediate, advanced en expert). Ook zijn er diverse uitbreidingssets verkrijgbaar, met een nieuw autootje.

Variaties[bewerken]

Naast de "klassieke" Rush Hour, is er ook Rush Hour Jr., Safari Rush Hour (met een vierkante termietenheuvel die zowel horizontaal als verticaal kan schuiven) en Railroad Rush Hour.

Externe links[bewerken]