Rutger Hoedemaekers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rutger Hoedemaekers
Rutger Hoedemaekers.jpg
Algemene informatie
Geboorteplaats Nijmegen
Land Nederland
Werk
Beroep Artiest
Act(s) About, Bart Constant
Verwante artiesten Voicst
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rutger Hoedemaekers is een Nederlandse artiest, werkzaam en woonachtig in Berlijn, Duitsland. Hij werkte eerst onder de naam About, maar is sinds 2011 actief onder de naam Bart Constant.[1]

Zijn eerste project was About, een indie electro-popband. Ten tijde van debuutalbum Bongo werd hij bijgestaan door Marg van Eenbergen van de band Gram, destijds zijn levenspartner. About heeft een album uitgebracht op het Cock Rock Disco label. Omdat Hoedemaekers de dancesector niet meer interessant vond is hij overgestapt naar de pop sector. Hij heeft z'n naam gewijzigd in Bart Constant (zijn doopnamen). In januari 2012 verscheen Tell Yourself Whatever You Have To bij PIAS. De videoclip bij het nummer Do Better won in 2011 de prijs voor Beste Video tijdens het Nederlands Film Festival 2011 (NOFF Music Video Award). De rest van de band bestaat uit een Amerikaanse toetseniste en een Duits drummer.

Rutger Hoedemaekers stond regelmatig samen met Voicst op het podium, zo ook tijdens het optreden op Pinkpop 2008. Ook produceerde hij het album A Family Like Yours van Lucky Fonz III en werkte hij mee aan het album van Schradinova. In 2012 stond hij in het voorprogramma van The Kyteman Orchestra.

Op 2 april 2012 was Hoedemaekers te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij live het nummer Tough Cookie speelde, een nummer dat hij ook als About al speelde. Voor aanvang had hij het nummer No North, No South ook al ten hore gebracht. Op 1 mei deed hij bij GIEL de nummers Gravity, Tough Cookie en een cover van Little talks van Of Monsters and Men.

Discografie[bewerken]

Studioalbums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Bongo 7 oktober 2008
Tell Yourself Whatever You Have To 13 januari 2012

Externe links[bewerken]

Referentie[bewerken]