Ruth Lilly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ruth Lilly (Indianapolis, 2 augustus 1915 - aldaar, 30 december 2009) was een Amerikaans filantroop.

Zij was de laatste erfgenaam van het fortuin van de famaceuticagroep Eli Lilly and Company, gesticht door haar overgrootvader kolonel Eli Lilly.

Lilly kwam in november 2002 in het nieuws toen zij een pakket aandelen ter waarde van 100 miljoen dollar schonk aan de "Poetry Foundation", een kleine non-profitorganisatie uit Chicago, die uitgever was van Poetry Magazine, evenals een even grote gift aan de "Americans for the Arts" in Washington. De "Ruth Lilly Poetry Prize" ter waarde van $ 100.000 wordt sinds 1996 jaarlijks uitgereikt door de "Poetry Foundation" aan een levende Amerikaanse dichter, wiens levenswerk een uitzonderlijke erkenning verdient.

Lilly deed liever rechtstreeks giften dan via een stichting. Zij steunde gezondheidszorg, gezondheidsopvoeiding, jeugdprogramma's en conservatie. Het Ruth Lilly Hospice van Indianapolis, de Ruth Lilly Special Collections and Archives, de Ruth Lilly Medical Library, het Ruth Lilly Health Education Center,de Ruth Lilly Law Library en het Ruth Lilly YMCA Outdoor Center dragen alle haar naam.

Lilly stierf aan een hartinfarct in december 2009. Haar hele leven heeft zij strijd geleverd tegen depressies. Ze werd begraven aan de Crown Hill Cemetery in Indianapolis.