S.C. Vlaardingen Holy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S.C. Vlaardingen Holy
S.C. Vlaardingen Holy
Competitie 2e klasse
Gevestigd in Vlaardingen
Opgericht 1 maart 1960
Bijnamen Holy
Vroegere namen VFC, VHC Holy
Clubkleuren Selectie

Marineblauw en lichtgrijs
         

Andere teams

Marineblauw, cyaan en wit
              

Voorzitter Pim Kriek
Uniformen
Team colors
Team colors
Kit body baseball holy.png
Team colors
Team colors
Kit baseball socks.png

Thuis

Portaal  Portaalicoon   Sport

S.C. Vlaardingen Holy is een Honk- en Softbalvereniging uit Vlaardingen, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond.

Geschiedenis[bewerken]

De vereniging S.C. Vlaardingen-Holy is opgericht op 1 maart 1960 als honkbalafdeling van de Vlaardingse Football Club (VFC). Een van de mede-oprichters was Koos Smit, naar wie ook het pad voor het clubhuis van de vereniging is vernoemd. Op 1 maart 1969 splitste de vereniging zich af van VFC en ging zelfstandig voort onder de naam Vlaardingse Honkbal Club “Holy”. Vanaf 1 januari 1974 is er ook damessoftbal te spelen. Op 26 november 1977 is de vereniging samengegaan met de v.v. “Sport Club Rotterdam” en onder de naam “S.C. Vlaardingen-Holy” voortgezet. Herensoftbal werd toegevoegd op 1 januari 1979.

Accommodatie[bewerken]

Op het terrein van Holy bevindt zich 1 honkbalveld, een zogeheten combiveld. In het linkerveld is een softbal/jeugdhonkbalveld uitgezet. Het speelveld is verlicht door middel van acht grote lichtmasten en beschikt over vaste dug-outs. Het veld is eigendom van de Gemeente Vlaardingen en zij is tevens juridisch eigenaar van het clubgebouw en de vijf kleedkamers. De vereniging is de economische gebruiker. Het terrein omvat twee bescheiden tribunes, een slagkooi, materiaalruimte en een bullpen. In 2016 is het veld volledig gerenoveerd in opdracht van de Gemeente Vlaardingen.

Teams[bewerken]

Honkbal

De vereniging bestaat in 2019 uit één senioren honkbalteam (selectie), een Juniorenteam, een Aspirantenteam en een Beeball Majorteam. De selectie speelt in de 2e klasse. De coaches zijn René Verbrugge en oud-international John Jonkers.

Softbal

Er zijn twee heren (fast-pitch) softbalteams. Het 1e heren softbalteam speelt in de 2e klasse. Eveneens is er gelegenheid voor slowpitch softbalwedstrijden.

G-Honkbal

Sinds begin 2014 is er ook aandacht voor G-honkbal. Dit is een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal en is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Festiviteiten[bewerken]

De jaarlijks terugkerende festiviteiten zijn: De seizoensopening, het familietoernooi, het bedrijventoernooi, diverse (waaronder school) honkbal- en softbal (en slowpitch)toernooien, jeugdtoernooien, een jeugdkamp, de Grote Clubactie en als afsluiting van het seizoen de Best Hitter & MVP Awards avond. Deze evenementen vinden verdeeld over het jaar plaats. Voor de jaarlijkse honk- en/of softbaltoernooien worden door teams uit de regio en daarbuiten ingeschreven.

Externe link[bewerken]