S.C. Vlaardingen Holy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S.C. Vlaardingen Holy
S.C. Vlaardingen Holy
Competitie 2e klasse
Gevestigd in Vlaardingen
Opgericht 1 maart 1960
Bijnamen Holy
Vroegere namen VFC, VHC Holy
Clubkleuren Selectie

Marineblauw, Oranje en lichtgrijs
              

Andere teams

Marineblauw, cyaan en wit
              

Voorzitter John van den Heuvel
Uniformen
Team colors
Team colors
Kit body baseball holy.png
Team colors
Team colors
Kit baseball socks.png

Thuis

Portaal  Portaalicoon   Sport

S.C. Vlaardingen Holy is een Honk- en Softbalvereniging uit Vlaardingen, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond.

Geschiedenis[bewerken]

De vereniging S.C. Vlaardingen-Holy is opgericht op 1 maart 1960 als honkbalafdeling van de Vlaardingse Football Club (VFC). Een van de mede-oprichters was Koos Smit, naar wie ook het pad voor het kantinegebouw van de vereniging is vernoemd. Op 1 maart 1969 splitste de vereniging zich af van VFC en ging zelfstandig voort onder de naam Vlaardingse Honkbal Club “Holy”. Vanaf 1 januari 1974 is er ook damessoftbal te spelen. Op 26 november 1977 is de vereniging samengegaan met de v.v. “Sport Club Rotterdam” en onder de naam “S.C. Vlaardingen-Holy” voortgezet. Herensoftbal werd toegevoegd op 1 januari 1979.

Accommodatie[bewerken]

Op het terrein van Holy bevindt zich 1 honkbalveld, een zogeheten combiveld. In het linkerveld is een softbal/jeugdhonkbalveld uitgezet. Het speelveld is verlicht door middel van acht grote lichtmasten en beschikt over vaste dug-outs. Het veld is eigendom van de Gemeente Vlaardingen en zij is tevens juridisch eigenaar van het clubgebouw en de vijf kleedkamers. De vereniging is de economische gebruiker. Het terrein omvat twee bescheiden tribunes, een slagkooi, materiaalruimte en een bullpen. In april 2016 is de Gemeente Vlaardingen begonnen met de volledige renovatie van het veld wat in augustus voor aanvang van de nacompetitie gereed zal zijn.

Teams[bewerken]

Honkbal

De vereniging heeft op dit moment twee senioren honkbalteams, een juniorenteam, een aspirantenteam, twee pupillenteams en een Beeball Rookieteam. Vanaf 2011 speelt het 1e honkbal team in de 2e klasse. Voormalig coach is oud-international John Jonkers.

Softbal

Er zijn twee heren (fast-pitch) softbalteams en per 2016 een dames softbalteam in samenwerking met Honk- & Softbalvereniging Gophers uit Maassluis. Eveneens neemt de vereniging jaarlijks deel aan slowpitch softbalwedstrijden.

G-Honkbal

Sinds begin 2014 is er ook aandacht voor G-honkbal. Dit is een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal en is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Samenwerkingsverband[bewerken]

Voor het 1e honkbalteam (selectie) is er sinds 2014 een samenwerkingsverband met Honk- & Softbalvereniging Gophers te Maassluis. Het team speelt onder de naam HGC (Holy-Gophers Combinatie). Vanaf 2016 is er een volledig samenwerkingsverband voor alle teams. Zo speelt er inmiddels een damessoftbalteam met speelsters van beide verenigingen en vanaf augustus 2016 gaan er officieel twee pupillenteams onder de naam HGC spelen, waar logischerwijs zowel spelers van Gophers als Holy in deelnemen. Ook het Beeball Rookie team is vanaf 2016 een gecombineerd team. Zij spelen nog geen wedstrijden in competitieverband.

Festiviteiten[bewerken]

De jaarlijks terugkerende festiviteiten zijn: De seizoensopening, het familietoernooi, het bedrijventoernooi, diverse (waaronder school) honkbal- en softbal (en slowpitch)toernooien, jeugdtoernooien, een jeugdkamp, de Grote Clubactie en als afsluiting van het seizoen de Best Hitter & MVP Awards avond. Deze evenementen vinden verdeeld over het jaar plaats. Voor de jaarlijkse honk- en/of softbaltoernooien worden door teams uit de regio en daarbuiten ingeschreven.

Externe link[bewerken]