SC Hoegaarden-Outgaarden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SC Hoegaarden-Outgaarden
Naam Sporting Club Hoegaarden-Outgaarden
Bijnaam Groen-Wit
Stamnummer 3264
Opgericht 1941
2010 (fusie)
Plaats Hoegaarden
Stadion Struysvogel
Capaciteit 1.000
Voorzitter Vlag van België Roel Heyvaert
Trainer Vlag van België Tom Soetaers
Competitie 1ste Prov. Brabant
Thuis
Uit
Geldig voor 2018/2019
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SC Hoegaarden-Outgaarden is een Belgische voetbalclub uit Hoegaarden. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 3264 en heeft groen-wit als clubkleuren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1926 ontstond in Hoegaarden een club onder de naam Grand-Pont, maar deze werd op het eind van de jaren 30 weer opgedoekt. Begin 1941 ontstond uiteindelijk SC Hoegaarden, dat zich aansloot bij de Belgische Voetbalbond onder stamnummer 3264. In 1991 werd de naam KSC Hoegaarden.

De club bleef de volgende decennia in de provinciale reeksen spelen. In 1999 slaagde KSC Hoegaarden er uiteindelijk voor het eerst in de nationale reeksen te bereiken. In Vierde Klasse eindigde men er echter het eerste seizoen als voorlaatste en na dat ene seizoen zakte de club weer naar de provinciale reeksen.

In 2010 kwam er een fusie met Sporting Outgaarden uit Outgaarden, dat bij de Belgische Voetbalbond was aangesloten met stamnummer 9236 en ook in de provinciale reeksen spelen. De clubnaam werd SC Hoegaarden-Outgaarden (roepnaam SC Out-Hoegaarden) en stamnummer 9236 van het jongere Outgaarden verdween.

De bekendste voetballers die SC Hoegaarden voortbracht zijn Guido Nicolaes (1950) en Benjamin Debusschere (1968).

Guido Nicolaes speelde onder andere voor de eerste elftallen van RSC Anderlecht (2x) FC Luik, Beerschot, Olympic Charleroi, KFC Diest en KVK Tienen.

Benny Debusschere ging op 15-jarige leeftijd van Hoegaarden naar RSC Anderlecht en bracht het daar tot het eerste elftal. Later speelde hij nog voor Seraing, Standard Luik en KV Mechelen. Na zijn sportieve carrière bleef Benny Debusschere verbonden aan zijn moederclub SC Hoegaarden-Outgaarden. Hij is er momenteel samen met Siegi Hendrickx sportief verantwoordelijke en werkt mee aan het jeugdbeleid van de club.

Jeugdwerking[bewerken | brontekst bewerken]

Van 1 juli 2013 tot 30 juni 2015 was er een samenwerkingsverband voor de jeugdwerking van SC Out-Hoegaarden met RC Meldert. Vanaf 1 juli 2015 werden de jeugdafdelingen van beide clubs ondergebracht binnen de werking van SC Out-Hoegaarden. Onder de naam Jong Hoegaarden geeft men opleiding aan circa 250 spelertjes. Jong Hoegaarden behaalde in 2015 twee sterren op de provinciale audit. Sinds 2016-17 speelt de jeugd in de provinciale reeksen. De jeugdcoördinatie is in handen van Luc Noé, Yves Hoskens en Benny Debusschere. Alain Greck is de jeugdvoorzitter.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]