SGS S.A.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

SGS is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf. De naam SGS is een afkorting voor de oorspronkelijke naam Société Générale de Surveillance, deze naam wordt echter niet meer gebruikt. Internationaal wordt het bedrijf wel aangeduid met de naam SGS S.A., waarbij de laatste afkorting staat voor Société Anonyme (naamloze vennootschap).

SGS heeft zich gespecialiseerd in het testen en keuren van goederen en processen. SGS heeft wereldwijd ongeveer 95.000 werknemers in dienst en beschikt over 2,400 kantoren en laboratoria over de gehele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Zwitserse stad Genève. Het bedrijf had in 2017 een omzet van bijna 5,4 miljard euro en is opgenomen in de ranglijst van Forbes Global 2000.

SGS is in 1878 opgericht en werd in eerste instantie groot door het controleren van graanvoorraden op volume en kwaliteit. Tegenwoordig is SGS actief in een breed scala van dienstverlening op het gebied van het testen van producten, systemen en processen en het certificeren en auditeren van bedrijven. De slagzin van SGS is When you need to be sure.

Belangrijke concurrenten van SGS zijn onder andere Bureau Veritas en Det Norske Veritas.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Website van SGS