SOS International

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

SOS International is een in Amsterdam gevestigde alarmcentrale die in opdracht van verzekeraars, banken, leasebedrijven en luchtvaartmaatschappijen hulp biedt aan personen die waar ook ter wereld in de problemen komen.

Geschiedenis[bewerken]

SOS International werd in 1978 onder de naam E.S.E SOS Centrale opgericht door drie in Nederland gevestigde reisverzekeraars: Europeesche Verzekeringen, Elvia en O.W.J. Schlencker Assuradeuren (in 1996 werd de reisverzekeringsafdeling van OWJS overgenomen door de Europeesche). De oprichting was bedoeld als tegenzet tegen de ANWB die in dat jaar startte met de verkoop van reisverzekeringen onder eigen naam van Unigarant.

De alarmcentrale ging van start met 10 medewerkers en was oorspronkelijk gevestigd aan het Valeriusplein te Amsterdam. Eind 1979 werd er verhuisd naar de Karperweg waar zij het pand deelde met het ambulancebedrijf Broeder de Vries.

In 1982 stapte De Europeesche om strategische redenen uit de combinatie. Men wilde het gehele eigen scala van producten koppelen aan hulpverlening en zich hiermee nadrukkelijker positioneren in verzekeringland. Als eerste koppelde de verzekeraar (gratis) binnenland hulpverlening aan bij de all-risks autoverzekering. Voor de hulpverlening richtte zij een eigen alarmcentrale op: SOS International, gevestigd in het eigen kantoor aan de Keizersgracht te Amsterdam