SOS International

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
03-02-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: bronloos stukje tekst over een bedrijf waarvan de encyclopedische relevantie onhelder is

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

SOS International is een in Amsterdam gevestigde alarmcentrale die in opdracht van verzekeraars, banken, leasebedrijven en luchtvaartmaatschappijen hulp biedt aan personen die waar ook ter wereld in de problemen komen.

Geschiedenis[bewerken]

SOS International werd in 1978 onder de naam E.S.E SOS Centrale opgericht door drie in Nederland gevestigde reisverzekeraars: Europeesche Verzekeringen, Elvia en O.W.J. Schlencker Assuradeuren (in 1996 werd de reisverzekeringsafdeling van OWJS overgenomen door de Europeesche). De oprichting was bedoeld als tegenzet tegen de ANWB die in dat jaar startte met de verkoop van reisverzekeringen onder eigen naam van Unigarant.

De alarmcentrale ging van start met 10 medewerkers en was oorspronkelijk gevestigd aan het Valeriusplein te Amsterdam. Eind 1979 werd er verhuisd naar de Karperweg waar zij het pand deelde met het ambulancebedrijf Broeder de Vries.

In 1982 stapte De Europeesche om strategische redenen uit de combinatie. Men wilde het gehele eigen scala van producten koppelen aan hulpverlening en zich hiermee nadrukkelijker positioneren in verzekeringland. Als eerste koppelde de verzekeraar (gratis) binnenland hulpverlening aan bij de all-risk autoverzekering. Voor de hulpverlening richtte zij een eigen alarmcentrale op: SOS International, gevestigd in het eigen kantoor aan de Keizersgracht te Amsterdam