Sabine Schmitz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sabine Schmitz

Sabine Schmitz (Adenau, 14 mei 1969) is een Duitse autocoureur en presentator.

Biografie[bewerken]

Als dochter van een hotelfamilie uit Nürburg groeide zij op aan de Nürburgring. Vóór de entree in de motorsportwereld leerde zij het beroep van hotelvakvrouw en sommeliere. In deze tijd reed zij al rondjes op de Nürburgring met haar moeders auto. Vanwege de verzamelde ervaring begon ze races te winnen op de Nürburgring in onder andere de Castrol HAUGG Cup en was in 1996 de eerste vrouw, die met de 24-uurs race van de Nürburgring het belangrijke racen over lange afstand won. Opnieuw in het team met Johannes Scheid herhaalden ze deze overwinning 1997, in het voorjaar met een BMW M3.

Nürburgring[bewerken]

Volgens eigen schattingen heeft ze inmiddels meer dan 20.000 rondes op de Nürburgring gereden. Ieder jaar komen er ca.1200 bij.

Dit grote aantal rondes komt ook door haar werk in de ringtaxi, die ze al een aantal jaren over de Nürburgring stuurt. De klanten kunnen een ronde boeken in de BMW M5 als passagier. De verdere bestuurders van de ringtaxi zijn Claudia Hürtgen en Hans Joachim Stuck.

Door haar ervaring op de Nürburgring mag zij in 2015 tijdens het WTCC-weekend op het circuit instappen bij het team Münnich Motorsport.

Top Gear[bewerken]

In 2004 werd ze internationaal bekend door het BBC-programma Top Gear. Hierin wist Jeremy Clarkson in een Jaguar S-Type Diesel de Nürburgring te rijden in een tijd van 09:59 minuten. Jeremy was razend trots op zijn tijd. Sabine beweerde deze tijd in een bestelbusje te kunnen neerzetten. Zelf reed ze een rondetijd van 9:12 met de Jaguar. Een seizoen later reed ze in een Ford Transit Turbo Diesel de ronde in een tijd van 10:08.49 minuten, daarbij mannen in snelle sportwagens en op motoren achter zich latend. Met ingang van de start van het 23e seizoen zal ze in 2016 copresentator worden van Top Gear.[1]

D-Motor[bewerken]

Sinds september 2006 presenteert ze samen met Tim Schrick en Carsten van Ryssen het autoprogramma D-Motor op de televisiezender DMAX.

Trivia[bewerken]

  • Sabine Schmitz bezit eveneens een vliegbrevet voor de helikopter sinds 2004.

Raceresultaten[bewerken]

  • 24 Hours Nürburgring: Overall winnaar in 1996 en 1997 (BMW), derde in 2008 (Porsche)