Sadhguru

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sadhguru
Sadhguru
Algemene informatie
Volledige naam Sadhguru Jaggi Vasudev
Geboren 3 september 1957
Mysore (India)
Beroep spiritueel raadsman
Website https://isha.sadhguru.org

Sadhguru Jaggi Vasudev (Mysore (India), 3 september 1957) of kortweg Sadhguru ("ware goeroe") genoemd, is een spiritueel denker en spreker die tevens optreedt als raadsman voor onder meer de Verenigde Naties, onderwijsinstellingen uit de Academic Ranking of World Universities (ARWU) en grote technologiebedrijven zoals Microsoft en Google.

Spiritueel werk[bewerken | brontekst bewerken]

Sadhguru opereert zowel als yogi, mysticus als auteur van meerdere bestsellers. Hij werd in 2017 bekroond met de Padma Vibhushan-prijs als erkenning door de Indiase overheid voor zijn bijdrage aan de spiritualiteit.

Sadhguru heeft de Isha Foundation opgericht, een non-profitorganisatie die yogaprogramma's over de hele wereld aanbiedt. Daarnaast richt de organisatie zich op het verbeteren van het milieu, onderwijs en sociale inclusie.

Hij spreekt regelmatig over religieuze, filosofische en levensbeschouwelijke onderwerpen op podia als TED en de World Economic Forum. Eveneens sprak hij tijdens de Australian Leadership Retreat, de Indian Economic Summit en op de Universiteit van Oxford, Yale-universiteit, de Wharton School, Stanford-universiteit, Harvard-universiteit, London School of Economics en Massachusetts Institute of Technology.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]