Saiyan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
05-02-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

De Saiyans (Jap. サイヤ人, saiyajin) zijn een fictief volk uit de anime Dragonball.

Ontstaansgeschiedenis van de Saiyans[bewerken]

De Saiyans deelden oorspronkelijk de planeet 'Plant' met de Tuffles. Terwijl de Saiyans fysiek veel sterker waren, waren de Tuffles aanzienlijk meer ontwikkeld. De Saiyans leefden in grotten ver buiten de steden, maar waren ontevreden. Ze voelden zich niet vrij en vonden dat de planeet van hen was. De Tuffles waren nooit bezorgd over de Saiyans, omdat ze in de minderheid waren. Op een dag vielen de Saiyans aan. De Tuffles vochten terug met alle kracht en technologie die ze bezaten en konden de Saiyans redelijk op afstand houden, maar toen gebeurde er iets dat het lot van de Tuffles verzegelde: er kwam een volle maan aan de hemel. Dat gebeurt maar een keer in de 8 jaar. Door hun staart konden de Saiyans in grote gorilla-achtige apen veranderen, Oozaru's genaamd. Door deze ontwikkeling versloegen de Saiyans de Tuffles. Ze hernoemden de planeet naar hun koning Vegeta. De planeet heette vanaf nu de Planeet Vegeta. Hun vijand was weg en ze hadden niemand meer om tegen te vechten. Daarom gebruikten ze de technologie van de Tuffles om ruimteschepen te bouwen en op zoek te gaan naar vechters in de ruimte. Ze werden ontdekt door de machtige changeling Frieza die hun bekwaamheden uitbuitte door ze onder de duim te houden en ze in te zetten voor het veroveren van planeten zodat hij die kan verkopen aan de hoogste bieder.

Ondergang van de Saiyans[bewerken]

Frieza, de leider van de planetenhandel, realiseerde zich dat de Saiyans sterker en sterker werden en een bedreiging vormden voor hem. Hij verzocht Vegeta, de prins van alle Saiyans en zoon van Koning Vegeta, om in zijn schip te wachten terwijl hij wat regelt. Zijn lijfwacht, Nappa, nam Vegeta mee. Terwijl ze aan het wachten waren in de romp van het schip kwam Koning Vegeta erachter dat zijn zoon bij Frieza was. Hij ging naar het schip om hem te doden. Koning Vegeta was zwak vergeleken met Frieza en hij werd gedood. Daarna ging Frieza naar de planeet Vegeta. Bardock, de vader van Goku en Raditz, kwam achter de plannen van Frieza en vloog direct naar zijn schip toe toen die in een baan rond Planeet Vegeta was. Net voor hij bij het schip was kwam Frieza uit het schip en creëerde een energiebal die zo groot was dat het Bardock en de hele planeet Vegeta opblies, samen met het hele Saiyan-ras. Goku werd net daarvoor als baby naar aarde gestuurd om het voor te bereiden op de verkoop. Ook Goku's broer, Raditz, ontkwam aan de Vernietiging.

Tegen Raditz, Vegeta en Nappa gaf Frieza als excuus dat de planeet was vernietigd door een meteoriet. Naast deze Saiyans ontsnapten ook nog enkele andere Saiyans, namelijk: Broly, Turles, Paragus en Tarble.

Super Saiyan[bewerken]

Het hoogtepunt van Saiyankracht is het Super Saiyan-stadium en de daaropvolgende stadia. De Super Saiyans zijn in chronologische volgorde Goku, Vegeta, Gohan, Trunks en Goten (bij de films worden ook Broly en Bardock geïntroduceerd). Wanneer dit niveau wordt bereikt, wordt het haar van de personages goudkleurig, worden hun ogen smaragdgroen en neemt hun kracht enorm toe. Ze worden ook agressiever, waarbij ze omringd worden door een felle aura.

Fusie vormen kunnen ook Super Saiyan worden. Wanneer Vegeta en Goku met oorbellen (Portara) fuseren, kunnen ze Super Vegito worden. Bij de fusiedans Super Gogeta. Ook Goten en Trunks kunnen de dans uitvoeren en Super Saiyan levels bereiken. Als ze al Super Saiyan zijn voor ze de fusie doen, zijn ze meteen Super Saiyan Gotenks.

De effecten van 'gemengd bloed'[bewerken]

Toen de Saiyans Goku en Vegeta later kinderen kregen (Goku met zijn menselijke vrouw Chi-Chi en Vegeta met de menselijke Bulma), waren die kinderen half-Saiyans. Er wordt verteld dat deze half-Saiyans betere krijgers kunnen worden dan volbloed-Saiyans. Het haar van een half-Saiyan groeit wel en kan een andere kleur dan zwart/donkerbruin zijn. Trunks, de zoon van Vegeta en Bulma, had bijvoorbeeld een paarse haarkleur. Verder wordt misschien niet elke half-Saiyan geboren met een staart. Gohan, de zoon van Goku en Chi-Chi, had er wel een, maar Trunks en Goten niet. Gokus latere kleindochter, Pan (de dochter van Gohan en Videl), is kwart-Saiyan. Later, aan het einde van Dragonball GT, ontmoeten verschijnen er 1/16 Saiyans, verre afstammelingen van Goku en Vegeta: Goku Jr. en Vegeta Jr.

Lijst van Saiyans[bewerken]

Volbloed[bewerken]

Halfbloed[bewerken]

Andere met Saiyanbloed[bewerken]