Saiyan Saga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De Saiyan Saga is een van de saga's van de animeserie Dragon Ball Z. In de Saiyan Saga ontdekt de hoofdpersoon Goku wie hij is en waar hij vandaan komt. Het artikel is ingedeeld in verschillende fases van de saga.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De ontmoeting[bewerken]

De broer van Goku, genaamd Raditz, komt naar de aarde. Via hem komt Goku erachter dat hij oorspronkelijk een Saiyan is van de planeet Vegeta. Hij is naar de aarde gestuurd om deze planeet binnen een paar jaar te veroveren, zodat deze doorverkocht kan worden. Goku wil dit echter niet en raakt samen met Piccolo, die eigenlijk zijn aartsvijand is, in gevecht met Raditz om zijn zoon Gohan, die door Raditz ontvoerd was, te bevrijden. Goku weet Raditz alleen te verslaan door zichzelf op te offeren. Voordat Raditz sterft vertelt Piccolo hem dat Goku snel weer terug was door middel van de Dragonballs (zie Dragon Ball). Raditz geeft deze informatie nog net door aan Prins Vegeta en Nappa (de laatste twee Saiyans op Goku na) die ergens ver weg op een planeet mee zitten te luisteren en zeer geïnteresseerd zijn in de Dragonballs om onsterfelijk te worden. Raditz vertelt Piccolo dat zijn twee Saiyan partners zullen komen, en iedereen zullen vernietigen. Uit woede vermoordt Piccolo Raditz.

De training[bewerken]

Goku's lichaam verdwijnt en komt uiteindelijk terecht bij Kami, de wachter van de aarde. Deze vertelt hem dat het mogelijk is om bij een grootmeester in de vechtkunst te trainen om de aarde te redden. Om bij deze grootmeester, Koning Kaio, te komen moet Goku een zware en lange weg afleggen. Koning Kaio blijkt bereid Goku te trainen en leert hem onder andere de Spirit Bomb-techniek (een aanval die energie onttrekt aan alle levende wezens). Ondertussen heeft Piccolo op aarde Gohan getraind om zich op de komst van de Saiyans voor te bereiden. Ook Krillin, Yamcha, Tien, Chiaotzu en Yajirobe, vrienden van Goku, trainen hard voor de komst van de Saiyans.

Het gevecht[bewerken]

Na een jaar komen de Saiyans uiteindelijk aan en komen ze Piccolo, Gohan, en de rest van Goku's vrienden tegen. Na een zwaar gevecht met de Saibamannen komt Yamcha om het leven. Nappa en Vegeta sturen een paar Saibamen op Krillin af, en deze wordt zo kwaad dat hij ze allemaal vernietigt. Nappa bemoeit zich met het gevecht en doodt Tien. Chiaotzu pleegt vervolgens een kamikaze-aanval tegen Nappa. Piccolo, Gohan en Krillin proberen hem te verslaan maar dat lukt niet. Wanneer Nappa op het punt staat Gohan aan te vallen en te doden, springt Piccolo voor hem. Met zijn opoffering weet hij Gohan te redden, zelf sterft hij. Uiteindelijk komt Goku aanvliegen, die ondertussen weer levend is gewenst en terug op aarde is gekomen. Goku vertelt Krillin en Gohan dat ze weg moeten gaan omdat het gevaarlijk wordt. Goku verslaat Nappa heel gemakkelijk door de Kaio Ken aanval uit te voeren, waarmee hij zijn kracht kan vermenigvuldigen zoveel hij wil en waardoor hij een rode gloed krijgt. Uit schaamte doodt Vegeta Nappa.

Laatste gevecht[bewerken]

Goku gaat vervolgens de strijd aan met Vegeta en al snel blijkt dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Vegeta's sterkste aanval de Galick Gun is geen partij voor Goku. Vegeta merkt dat hij het niet gaat winnen en verandert door middel van een energiebol, die de gloed van de maan uitstraalt, in een gigantische aap genaamd Oozaru. Vegeta verslaat Goku dan bijna, totdat Yajirobe, die zich verstopte, Vegeta's staart afhakt, waarop deze weer zijn normale vorm krijgt. Gohan en Krillin keren terug en gaan weer met Vegeta vechten. Goku geeft de energie die hij wilde gebruiken voor een Spirit Bomb aan Krillin, omdat Goku zelf niet meer kan. Krillin gooit de Spirit Bomb naar Vegeta, maar Vegeta ontwijkt de Spirit Bomb. De Spirit Bomb gaat nu recht op Gohan af, Gohan weerkaatst de aanval echter weer naar Vegata en deze raakt hem. Vegeta wordt hierdoor echter niet gedood en alle drie hebben ze geen kracht meer om door te vechten. Dan verandert ook Gohan in een Oozaru door de energiebol van Vegeta. Vegeta wordt uiteindelijk verslagen door Gohan, die weer mens aan het worden is doordat Vegeta zijn staart afhakt. Krillin wil Vegeta doden, maar Goku laat dit niet toe en laat hem gaan omdat iedereen een tweede kans verdient.

Afleveringen[bewerken]

afleveringen
1. The New Threat
2. Reunions
3. Unlikely Alliance
4. Piccolo's Plan
5. Gohan's Rage
6. No Time Like the Present
7. Day 1
8. Gohan Goes Bananas
9. The Stangest Robot
10. A New Friend
11. Terror on Arlia
12. Global Training
13. Goz and Mez
14. Princess Snake
15. Dueling Piccolos
16. Plight of the Children
17. Pendulum Room Peril
18. The End of Snake Way
19. Defying Gravity
20. Goku's Ancestors
21. Counting Down
22. The Darkest Day
23. Saibamen Attack!
24. The Power of Nappa
25. Sacrifice
26. Nappa's Rampage
27. Nimbus Speed
28. Goku's Arrival
29. Lesson Number One
30. Goku vs. Vegeta
31. Saiyan Sized Secret
32. Spirit Bomb Away!
33. Hero in the Shadows
34. Krillin's Offensive
35. Mercy
36. Picking Up the Pieces
37. Plans for Departure
38. Nursing Wounds
39. Friends or Foes?


Engelse TV afleveringen (cut version)
1. The Arrival of Raditz
2. The World's Strongest Team
3. Gohan's Hidden Powers
4. Goku's Unusual Journey
5. Gohan's Metamorphosis
6. Gohan Makes a Friend
7. Trouble on Arlia
8. Home for Infinite Losers
9. Princess Snake's Hospitality
10. Escape from Piccolo
11. Showdown in the Past
12. The End of Snake Way
13. A Fight Against Gravity... Catch Bubbles!
14. The Legend of the Saiyans
15. A Black Day for Planet Earth
16. The Battle Begins... Goku Where Are You?
17. The Saibaimen Strike
18. Nappa... The Invincible?
19. Tien Goes All Out!!
20. Time's Up!
21. The Return of Goku
22. Goku Strikes Back
23. Goku vs. Vegeta... a Saiyan Duel!
24. Vegeta... Saiyan Style!
25. Stop Vegeta Now!
26. The Battle Ends