Salma Bennani

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lalla Salma

Lalla Salma van Marokko (Arabisch: الأميرة للا سلمى) (Fez, 10 mei 1978) is de vrouw van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Salma Bennani werd geboren op 10 mei 1978 in de Marokkaanse stad Fez. Zij is de eerste vrouw van een Marokkaanse vorst die in het openbaar werd gepresenteerd en de titel van prinses kreeg.

Lalla Salma vertegenwoordigde het Marokkaanse koningshuis bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013.

Jeugdjaren en studies[bewerken | brontekst bewerken]

Salma Bennani werd geboren in een hardwerkende familie. Haar vader, Hadj Abdelhamid Bennani, was een leerkracht. Haar moeder, Naïma Bensouda, stierf in 1981, toen Bennani nog maar een klein kind was. Na de dood van haar moeder werden zij en haar zuster Meryem opgevoed door hun grootmoeder, de moeder van hun overleden moeder.

Lalla Salma studeerde in haar jongere jaren aan Lycée Moulay Youssef in Rabat. Voor haar verdere studies koos de prinses om te studeren aan l'École Nationale Supérieure d'Informatique et d'Analyse de Systèmes. Uiteindelijk studeerde ze af als ingenieur.

Na haar studies werkte ze voor een paar maanden als information services engineer bij de ONA.

Huwelijk en kinderen[bewerken | brontekst bewerken]

Op 21 maart 2002 trouwde Salma Bennani met Mohammed VI. Hierdoor kreeg ze later de titel 'prinses'.[1]

Wat opmerkelijk was, was de status van de prinses. Lalla Salma kwam namelijk niet uit de hoogste klasse.

Samen kreeg het paar twee kinderen: Moulay Hassan (Rabat, 8 mei 2003) en Lalla Khadija (Rabat, 28 februari 2007).