Sander Bauwens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
10-06-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: NE (eendagsvlieg)

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Sander Bauwens is een Belgisch kippenkweker en youtuber uit Wetteren.

Biografie[bewerken | bron bewerken]

Bauwens behaalde een master in de Biowetenschappen land- en tuinbouwkunde (specialisatie pluimveeteelt).[1][2] Hij begon pluimvee te kweken als hobby en maakte er in 2017 zijn hoofdberoep van.[3] Op YouTube plaatst Bauwens filmpjes van zijn pluimvee, voornamelijk van zijn kippen.[4] Een video waarin hij een kippenhok schoonmaakt werd 190 miljoen keer bekeken en is daarmee de meest bekeken Vlaamse video op YouTube.[5] Het bracht hem 45.000 euro op.[3] In 2021 bracht hij een boek uit, Zakboek voor de kippenhouder.

Externe link[bewerken | bron bewerken]