Sanders (supermarkt)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sanders
Opgericht 1955
Einde 2011
Verder als EMTÉ
Eigenaar/onderdeel Sligro Food Group
Vestigingen 22
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie

Sanders was een supermarktketen in het oosten van Nederland. Het eerste filiaal bevond zich in Enschede, waar zich tot de overname door EMTÉ nog het hoofdkantoor, de eigen verscentrale en het magazijn bevonden. Deze eerste winkel werd geopend in 1955, en was de eerste zelfbedieningswinkel van het oosten in Nederland. De keten is tot de overname door Sligro steeds in familiebezit geweest. Rein Sanders leidde het bedrijf in de laatste jaren dat het bestond. De regionale supermarktketen kende 22 vestigingen in Twente.

Einde Sanders supermarkten[bewerken]

Begin juli 2010 werd bekendgemaakt dat Sanders wordt overgenomen door groothandel Sligro, en dat vrijwel alle filialen zullen worden omgebouwd naar EMTÉ Supermarkten. Alleen het filiaal aan het Berfloplein in Hengelo (omgebouwd naar Spar) en de Sanders-winkel aan de Nieuwstraat in Oldenzaal (definitief gesloten) zijn niet overgegaan naar EMTÉ.[1]

Op 2 juli 2011 sloten de filialen in Goor en aan de Dotterbloemstraat in Enschede (het 'stamfiliaal' van Sanders, de eerste vestiging) als laatste Sanders filialen de deuren, om na verbouwing als EMTÉ weer te openen. Daarmee is het doek voor de regionale Twentse supermarktketen gevallen.

Voormalig Sanders Filiaal in Haaksbergen

Overgebleven van Sanders Supermarkten[bewerken]

Wat overgebleven is, is de 'Sanders Verscentrale'. Van hieruit worden nog steeds de voormalige Sanders filialen en de overige EMTÉ's in Twente en omgeving voorzien van vlees van 'Sanders Ambachtelijke Slagerij, inclusief Sanders supermarkten logo, welke nog in bediening wordt geserveerd, het concept waarmee Sanders veel succes had. De bedoeling is, dat dit concept in de toekomst wordt uitgebreid naar alle EMTÉ filialen in Nederland, welke dan ook vanuit de Sanders Verscentrale worden beleverd.

Referenties[bewerken]