Sandra Beckerman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sandra Beckerman
Beckerman (2017)
Beckerman (2017)
Algemene informatie
Volledige naam Sandra Mariët Beckerman
Geboren 31 maart 1983
Geboorteplaats Veenendaal
Partij SP
Titulatuur dr.
Politieke functies
2007–2017 lid Provinciale Staten van Groningen
2017–heden lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Sandra Mariët Beckerman (Veenendaal, 31 maart 1983) is een Nederlands politicus en archeoloog. Zij werd op 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer namens de SP[1].

Opleiding en en werkzaamheden[bewerken | brontekst bewerken]

Beckerman groeide op in Veenendaal waar zij haar atheneumdiplome bepaalde aan het Rembrandtcollege. Hierna studeerde zij archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aldaar op een proefschrif over de aardewerktechnologie op enkele nederzettingen van de Enkelgrafcultuur in Noord-Holland. Ze was werkzaam als student-assistent en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en was werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau van de SP. Ook was ze werkzaam als specialist prehistorisch aardewerk bij twee organisaties.

Openbaar bestuur[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2007 tot 2017 was ze lid van Provinciale Staten van Groningen. In 2014 werd ze fractievoorzitter. In 2015 werd ze lijsttrekker. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 stond ze op de zesde plaats van de kandidatenlijst van de SP. Ze werd gekozen en op 23 maart beëdigd als Tweede Kamerlid.[2]

Publicatie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Corded Ware Coastal Communities. Using cerarnic analysis to reconstruct third millennium BCsocieties in the Netherlands Rijksuniversiteit Groningen, 2015

Incident[bewerken | brontekst bewerken]

In juni 2017 kwam Beckerman in opspraak omdat zij in een sociale huurwoning woonde. Met een inkomen als kamerlid zou zij scheefwonen; sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met lage inkomens[3].