Sanoma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sanoma Oyj
Sanoma
Oprichting 1999
Sleutelfiguren Pekka Ala-Pietilä (Voorzitter)
Susan Duinhoven (CEO)
Hoofdkantoor Helsinki, Vlag van Finland Finland
Werknemers 4485 (fte, jaareinde 2018)
Sector (Multi-) Media
Omzet € 1315 miljoen (2018)
Winst € 125,6 miljoen (2018)
Website (en) Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie
Media

Sanoma (statutaire naam Sanoma Oyj) is een Fins uitgeverijconcern. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurs van Helsinki. De naam "Sanoma" betekent "bericht" in het Fins.

Sanoma heeft wereldwijd zo'n 4500 werknemers en een omzet van circa 1,3 miljard euro. Het is voornamelijk actief in Finland, circa 45% van de totale jaaromzet, en Nederland met Sanoma Media Nederland. In Nederland bedroeg[wanneer?] de omzet 424 miljoen euro of een derde van het totaal. Het heeft ook een activiteit gericht op onderwijs.

Er is ook een dochter in België, Sanoma Media België. In 2018 verkocht het in België de vrouwenmerkenportfolio.[1] Het pakket bestaat uit de merken Libelle, Femmes d'Aujourd'hui, Flair, Feeling & Gael, La Maison Victor, SheDeals, Loving You, Zappy, Communiekrant en Kids Only en daarnaast de websites, line extensions en sociale mediakanalen van deze titels. De activiteiten hebben een omzet van 78 miljoen euro.[1] De koper, Roularta Media Group (RMG), heeft daar 34 miljoen euro voor betaald.[1]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]