Sara Ramírez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sara Ramirez)
Sara Ramírez
Sara Ramírez tijdens 'The Heart Truth Fashion Show' (2008)
Algemene informatie
Geboren 31 augustus 1975
Land Mexico
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sara Ramírez (Mazatlán, 31 augustus 1975) is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is geworden door de rol als Dr. Callie Torres in Grey's Anatomy. Verder heeft zij kleine rolletjes gehad in de series Law & Order: Special Victims Unit, NYPD Blue, As the World Turns en Third Watch.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Na de scheiding van haar ouders verhuisde Ramírez op achtjarige leeftijd met haar moeder van Mexico naar San Diego. Ramírez' vader is Mexicaan en haar moeder is van Mexicaanse, Ierse en Amerikaanse afkomst. In San Diego ging zij naar de 'San Diego School of Creative and Performing Arts'. Hierna ging zij naar New York om te studeren aan Juilliard (afgestudeerd in 1997).

In 2005 won Ramírez een Tony Award voor Best Performance by a Featured Actress in een Musical voor de rol als The Lady of the Lake in Monty Python's Spamalot. De rol in Spamalot bezorgde haar ook een rol in Grey's Anatomy.

In 2011 bracht zij een ep uit, getiteld Sara Ramirez. Er staan vier nummers op. Twee daarvan, "Waiting" en "Break My Heart", schreef Ramírez samen met Rob Giles en eentje, "Eye to Eye", met Michael Pemberton. Het vierde nummer, "The Story", is een cover van Brandi Carlile. Dit nummer zong zij ook in de musicalaflevering van Grey's Anatomy: 'The Music Event'. De ep is geproduceerd door Rob Giles.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

In 2020 maakte Ramírez bekend non-binair te zijn.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Sara Ramírez van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.