Sarah Chronis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sarah Chronis
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sarah Chronis
Geboren 27 augustus 1986
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1996-heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sarah Chronis (Amsterdam, 27 augustus 1986) is een Nederlands actrice.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Na het afronden van de havo besloot Chronis drie maanden te werken als vrijwilliger in een Braziliaans weeshuis. Terug in Nederland kreeg ze de rol van Emma Romein in Het Glazen Huis, maar dat werd na een paar maanden van de buis gehaald. Hierna ging ze naar het conservatorium om zang te studeren, maar na een jaar besloot ze dat dit te veel was toegespitst op jazz en stopte met de opleiding. Begin 2006 kreeg ze een gastrol in Onderweg naar Morgen en was ze een maand lang te zien als Dionne van Dam.

Eind 2006 keerde ze terug in Onderweg naar Morgen maar dan als Eva Persijn. Van deze rol nam ze op 23 februari 2009 afscheid.

In 2019 deed Sarah Chronis mee aan het 19e seizoen van Wie is de Mol? waarin ze Merel Westrik ontmaskerde als 'de Mol' en daarmee het seizoen won.

Chronis is te zien geweest als de slechte Sharpay Evans in de reizende musical High School Musical en speelde daarnaast in televisieseries, onder andere Oppassen!!!, Kinderen geen bezwaar, Flow, Shouf Shouf! en Goede tijden, slechte tijden.

Sinds mei 2019 speelt Chronis samen met haar vriend Kay Greidanus in de televisieserie Nieuwe buren, waar ze tevens een koppel in speelden.[1]

Sarah Chronis is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Televisie & film[bewerken | brontekst bewerken]

Als actrice[bewerken | brontekst bewerken]

Als zichzelf[bewerken | brontekst bewerken]

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

Chronis is een dochter van actrice Adriënne Kleiweg en ontwerper Jorgos Chronis,[2] en de zus van actrice Iwana Chronis en dj Mason: Iason Chronis.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]