Sarah Darwin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sarah Catherine Darwin (Londen 14 april 1964) is een Britse botanicus. Zij is de dochter van George Erasmus Darwin, een metallurg, en Shuna Service. Ze heeft twee oudere broers, Robert George Darwin (1959) en de natuurbeschermer Chris Darwin (1961). Ze stamt af van Charles Darwin via Karels zoon George Howard Darwin (1845-1912), zijn zoon William Robert Darwin (1894-1970), een effectenmakelaar, en Sarah Monica Slingsby waren de ouders van George Erasmus Darwin (1927-).

Sarahs eerste bezoek aan de Galapagos-eilanden was in 1995 tijdens een vakantie met haar ouders en broer. Ze bleef achter om botanische illustraties te vervaardigen voor een veldgids over de eilanden. Ze is ambassadeur van de organisatie Galapagos Conservation Trust.

Ze behaalde een BSc in de Plantkunde bij de Reading University in 1999 en een doctoraat aan het University College London in 2009. Haar proefschrift was getiteld De systematiek en de genetica van tomaten op de Galápagos eilanden. Ze promoveerde bij Sandy Knapp, James Mallet en Ziheng Yang.

Ze is sinds 2003 getrouwd met de Duitse botanicus Johannes Vogel, voormalig Keeper of Botany in het Natural History Museum en nu directeur-generaal van het Museum für Naturkunde in Berlijn, met wie ze twee zoons, Leo Erasmus Darwin Vogel (2003) en Josiah Algy Darwin Vogel (2005) heeft. Ze schreef in 2009 een voorwoord voor het boek Galapagos: Behoud van Darwin's Legacy door Tui de Roy.

Zij verscheen in de 2009-10 in de Nederlandse VPRO televisieserie Beagle: In het kielzog van Darwin, waarin zij, met haar man en kinderen, samen met anderen, zoals Redmond O'Hanlon deelnam aan een reconstructie van Charles Darwins reis op de HMS Beagle aan boord van het zeilschip Stad Amsterdam. Zij woonde de Science & Technology Summit in het World Forum Convention Center bij in Den Haag op 18 november 2010, waarbij O'Hanlon ook een gast was.