Saskia Dekkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Saskia Dekkers
Saskia Dekkers in 1992
Achtergrondinformatie
Geboren 25 september 1960
Geboorteplaats Den Haag
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Saskia Dekkers (Den Haag, 25 september 1960) is een Nederlandse journaliste.

Tijdens haar opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht kreeg Dekkers in 1982 een baan aangeboden bij KRO-radio, waar ze werkte voor programma’s als Echo en Echo Junior. Ze maakte er ook radiodocumentaires, onder andere over het testen van medicijnen op terminale patiënten.

In 1984 werd ze aangenomen als bureauredacteur bij het NOS Jeugdjournaal, waar ze zich specialiseerde in de buitenlandse politiek. In 1988 werd ze benoemd als een van de vaste verslaggevers van het nieuwsprogramma.

In 1993 werd Dekkers door het NOS Journaal aangenomen om het correspondentschap Parijs over te nemen van Philip Freriks. Later kwam daar het programma Netwerk bij. Vanaf 2000 werkte ze naast het Journaal ook voor het programma NOVA in Frankrijk en Franstalig Afrika. Dekkers viel op door haar berichtgeving over de Franse banlieues. Vanuit Ivoorkust en Senegal berichtte ze regelmatig over de affaire rond het schip de Probo Koala.

Dekkers was tot 2012 vaste columnist voor het tijdschrift En France.

Vanaf 2010 werkt ze voor het actualiteitenprogramma Nieuwsuur als Europacorrespondent. Dekkers is de eerste Nederlandse Europacorrespondent die niet vanuit Brussel maar vanuit de Europese landen zelf verslag doet. Samen met haar cameraman Pieter Nijdeken (die ook haar echtgenoot is[1]), reist ze heel Europa door op zoek naar ‘het kleine verhaal dat het grote economische verhaal duidelijk moet maken’. Ze doet regelmatig verslag vanuit crisislanden als Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland en Cyprus.