Sat-R-Day

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sat-R-Day
Afbeelding gewenst
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1996 - heden
Oorsprong Nederland
Genre(s) R&B
Label(s) Dino
Leden
Zanger, rapper Clarence York
Zanger Ivan Peroti
Zanger, toetsen Mitchell Kroon
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sat-R-Day is de naam van een Nederlandse boyband. De groep bestaat uit Ivan Peroti, Mitchell Kroon en Clarence York en zingt veelal R&B-nummers.

De groep werd in 1996 opgericht en schreef in de beginperiode veel nummers voor artiesten als Re-Play en Ultimate Kaos. De leden moesten voor toelating tot de groep auditeren bij producer Rutger Kroese. In 1998 verschijnen twee compilaties. Aan het eind van dat jaar verschijnt de eerste single Do it any way you wanna, een gedeeltelijke cover van The People's Choice. Het nummer haalt de hogere regionen van de Mega Top 100.

In 1999 werken de mannen aan het debuutalbum The Weekend. Het album verschijnt in 2000 en de eerste single van het album heet (I'm diggin'yo) Steelo. In 2003 verschijnt Don't Go. Op deze single is ook rapper Coolio te horen. De single The Rules verschijnt in juli van dat jaar. Beide nummers komen voor op het album That's how we're livin', dat in het najaar van 2003 verschijnt. De groep is in 2006 te horen op het debuutalbum van rapper Negativ.

Trivia[bewerken]