Saundra Santiago

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Saundra Santiago
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 13 april 1957
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1982 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(en) IBDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Saundra Santiago (The Bronx New York, 13 april 1957) is een Amerikaans actrice.

Biografie[bewerken]

Santiago is een dochter van een Cubaanse vader en Puerto Ricaanse moeder. Op dertienjarige leeftijd verhuisde haar familie naar Homestead (Florida). Zij kreeg een beurs om te studeren aan de Universiteit van Miami en studeerde af in psychologie. Tijdens haar studietijd kreeg zij de interesse voor acteren en na haar afstuderen ging zij theater studeren aan de Southern Methodist Universiteit in Dallas (Texas) en haalde hier haar master. Nadat zij haar master haalde voegde zij zich bij een theatergezelschap en maakte haar debuut in het theater met de musical West Side Story in de beginjaren tachtig.

Santiago begon in 1982 met acteren voor televisie in de film The End of August. Hierna heeft zij nog meerder rollen gespeeld in films en televisieseries, zij is het meest bekend van haar rol als rechercheur Gina Calabresse in de televisieserie Miami Vice waarin zij in honderdenelf aflevering speelde (1984-1990).

Santiago heeft ook drie maal opgetreden op Broadway, in 2003 in de musical Nine, in 1995 in het toneelstuk Chronicle of a Death Foretold en in 1983 in het toneelstuk A View From the Bridge.[1]

Santiago is in 1999 getrouwd met Roger Squitero.[2][3]

Filmografie[4][bewerken]

Films[bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.