Saw: The Video Game

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Saw
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Bedenker Leigh Whannell
Ontwerper David Cohen
Ontwikkelaar Zombie Studios
Uitgever Konami
Uitgebracht PlayStation 3, Xbox 360
Vlag van Verenigde Staten 6 oktober 2009
Vlag van Australië 3 december 2009
Vlag van Europa 20 november 2009 Microsoft Windows
22 oktober 2009
Genre Survival Horror
Spelmodus Singleplayer
Engine Unreal Engine 3
Platform Microsoft Windows
PlayStation 3
Xbox 360
Navigatie
Vervolg Saw II: Flesh & Blood
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Saw of Saw: The Video Game is een survival horror-videospel dat werd ontwikkeld door Zombie Studios en uitgegeven door Konami. Het spel is compatibel met de PlayStation 3 en Xbox 360, met een downloadbare versie uitgebracht kort erna voor het Microsoft Windows-platform. Het spel werd op 6 oktober 2009 uitgebracht in Noord-Amerika en later dat jaar in andere regio's. De Microsoft Windows-versie werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Omdat het een bindend spel is van de Saw filmserie, speelt het spel zich af tussen de eerste en tweede films.

In Saw heeft de Jigsaw Killer detective David Tapp genezen van zijn schotwond en plaatst hij hem in een verlaten asiel om hem een lesje te leren over het waarderen van het leven. Helemaal op hol geslagen doorkruist Tapp het asiel en verzamelt aanwijzingen die zijn pad kruisen in de hoop uiteindelijk Jigsaw aan te houden. In zijn tocht doorheen het asiel, komt hij verschillende mensen tegen die te maken hebben met hem in een verleden en in het heden, die hij moet redden. In het asiel zitten ook mensen die in het spel van hun eigen zitten, met de opdracht Tapp te doden. Doorheen zijn reis onthult Tapp de oorsprong van Jigsaw en de motieven achter zijn testen. Het ontwikkelaarsteam schakelde de Saw-makers James Wan en Leigh Whannell in om te helpen met de verhaallijn en voor het ontwerpen van enkele nieuwe vallen.

Na het uitbrengen kreeg Saw gemengde kritieken. Het werd geprezen voor zijn verhaallijn en verschillende eindes, evenals de meeslepende omgeving die trouw is aan de filmserie. De controles en gevechtssysteem werden niet zo gewaardeerd door critici. Nadat Konami de auteursrechten had gekocht nadat voormalige uitgever Brash Entertainment failliet ging, had het een belangrijke inbreng in de ontwikkeling van het spel. Een sequel, Saw II: Flesh & Blood, werd uitgebracht op meerdere platformen op 19 oktober 2010.