Schaap en Citroen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Schaap & Citroen
Onderdeel van Leon Martens Juweliers
Onderdeel sinds 2009
Oprichting 1888
Hoofdkantoor Amsterdam, Nederland
Producten Sieraden
Website http://www.schaapcitroen.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Schaap en Citroen is een Nederlandse keten van juwelierszaken. Schaap en Citroen heeft vestigingen in: Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Schaap en Citroen is sinds 2009 onderdeel van Leon Martens Juweliers uit Maastricht.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1888 opende Maurits Schaap een juwelierszaak aan de Steenweg in Utrecht. Samen met zijn vrouw wist hij zijn zaak na de oorlog uit te bouwen tot een van de meest toonaangevende van Utrecht en omgeving. Schaap verkocht zijn zaak in 1969 aan juwelier Sander van Gelder uit Venlo. Met de overname van de twee zaken van de gebroeders Citroen[1] (Amsterdam en Den Haag) in 1971 was het juweliershuis Schaap, Citroen en Van Gelder een feit. In de jaren die volgden groeide het bedrijf verder uit.

In 1976 werd Schaap, Citroen en Van Gelder verkocht aan de verzekeringsmaatschappij AMEV. Deze zette het juweliersbedrijf voort onder de naam Schaap en Citroen en breidde het uit door overname van de winkels van Begeer Van Kempen en Vos. In de tachtiger jaren veranderde het concern weer van eigenaar om in 1992 als zelfstandig opererende organisatie deel uit te maken van Maxeda, die het bedrijf op haar beurt in december 2009 weer doorverkocht aan Leon Martens Juweliers.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]