Scheldebrouwerij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Scheldebrouwerij is een in 1994 begonnen ambachtelijke brouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde te Bergen op Zoom; nadien verhuisde ze naar het Belgische Hoogstraten. Gangmakers waren Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden.

Geschiedenis[bewerken]

Aanvankelijk betrok men een pand op het bedrijventerrein te 's-Gravenpolder. De brouwerij was succesvol en breidde uit. In 1999 waren er tegenslagen terwijl tevens nieuwe investeringen moesten worden gedaan. Daarom werd het eigendom in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, die neven van Peter van der Eijnden waren en reeds financieel betrokken bij de brouwerij. Peter van der Eijnden kwam in dienst als brouwmeester en sedert 2005 kwam er ook een vertegenwoordiger.

De kleine brouwerij wilde uitbreiden en moest dus verhuizen. De brouwerij bevindt zich daarom sinds einde 2007 in de Belgische grensgemeente Meer. Niettemin is ze georiënteerd op Bergen op Zoom. De wildemannen die het wapen van deze stad flankeren zijn daarom ook op het etiket terug te vinden. Daarnaast wordt ook aan Zeeland gerefereerd.

Producten[bewerken]

De brouwerij produceert diverse speciaalbieren, namelijk:

Bieren van de brouwerij waarvan de productie is stopgezet:

Externe link[bewerken]