Schreiner Airways

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een DHC-8-102 van Schreiner Airways in 2001

Schreiner Airways was een luchtvaartmaatschappij met als thuishaven Nederland. Het bedrijf voerde oorspronkelijk charters uit met passagiers en vracht.

Schreiner Luchtvaart Group, was de holding, bestaande uit diverse dochtermaatschappijen waaronder Schreiner Airways. Schreiner leverde diverse zeer gespecialiseerde diensten met haar vliegtuigen én helikopters, aan luchtvaartmaatschappijen en oliemaatschappijen, in binnen- en buitenland.

Schreiner Airways was gestationeerd op Brussels Airport (BRU), Rotterdam Airport (RTM), Den Helder Airport (DHR) en Schiphol International Airport (AMS), Amsterdam.

Code Data[bewerken]

  • IATA Code: AW
  • ICAO Code: SCH
  • Roepletters: Schreiner

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd in 1945 opgericht door luchtvaartpionier Bob Schreiner (1915-1994).

In 1964 koos Schreiner als thuishaven voor Rotterdam Airport waar op 22 juni 2006 een bronzen borstbeeld van Schreiner werd onthuld door zijn kleinzoon Olivier en luchthavendirecteur Roland Wondolleck.

Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door de Canadian Helicopter Corporation. CHC staat voor Canadian Helicopter Corporation. Het Canadese bedrijf biedt na de overname nog steeds dezelfde diensten aan vanuit Nederland onder de naam CHC Airways.

Luchtvloot[bewerken]

De luchtvloot van Schreiner Airways bestaat uit (januari 2005):

In 2003 heeft Schreiner Airways 3 Airbus A300B4's verkocht.

Externe links[bewerken]