Scott & Bailey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Scott & Bailey
Genre Detective, politieserie
Speelduur 45 minuten
Bedenker Sally Wainwright
Diane Taylor
(Gebaseerd op het originele idee van Suranne Jones and Sally Lindsay)
Hoofdrollen Suranne Jones
Lesley Sharp
Amelia Bullmore
Rupert Graves
Nicholas Gleaves
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Locatie Greater Manchester, Engeland
Uitzendingen
Start 29 mei 2011
Einde heden
Afleveringen 22
Seizoenen 4
Netwerk Vlag van Verenigd Koninkrijk ITV1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Scott & Bailey is een Britse politieserie, waarvan het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen. De eerste werd op 29 mei 2011 op ITV1 uitgezonden. Het tweede seizoen van acht afleveringen begon op 12 maart 2012. De Vlaamse publieke zender Eén kocht het eerste seizoen voor uitzending in het voorjaar van 2012. Het tweede werd in het najaar van 2012 uitgezonden. In Nederland begon uitzending van seizoen 1 op 20 februari 2013 bij de KRO. Aflevering 1 van seizoen 2 was bij deze omroep te zien op 7 juni 2013.

Verhaalopzet[bewerken]

Het verhaal is gebaseerd op een origineel idee van Suranne Jones (tevens een van de hoofdrolspeelsters) en Sally Lindsay. Zij volgen het concept van uitvoerend producent Nicola Shindler, die op haar beurt het project overnam van schrijfster Sally Wainwright. Het is grotendeels gefilmd in Greater Manchester.

De show draait om het persoonlijke en professionele leven van twee detective constables, Rachel Bailey (Suranne Jones) en Janet Scott (Lesley Sharp). Zij zijn beiden lid van het Major Incident Team van de fictieve Manchester Metropolitan Police, onder leiding van Detective Chief Inspector Gill Murray (Amelia Bullmore). Rachel en Janet zijn goede vrienden, hoewel hun persoonlijkheden aanzienlijk verschillen. Rachel is impulsief en vrijdenkend, terwijl Janet subtiel en wijs is. Janet, die ouder is dan Rachel, is getrouwd en heeft twee dochters, hoewel haar huwelijk een beetje muf is en wordt ontsierd door een kortstondige affaire met collega Andy (Nicholas Gleaves). Rachel heeft geen gezin, maar had een stormachtige en onstabiele relatie met de advocaat Nick (Rupert Graves) van wie zij ontdekt dat hij al getrouwd is, kinderen heeft en een rokkenjager is.

Externe link[bewerken]