Screaming Trees

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gary Lee Conner (1987)

Screaming Trees was een Amerikaanse grungeband. Alhoewel ze goede kritieken kregen, evenaarden ze nooit de bekendheid van andere grungebands zoals Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

De band werd opgericht in 1985 in Ellensburg, Washington door de broers Gary Lee Conner (gitaar) en Van Conner (bas), zanger Mark Lanegan, en drummer Mark Pickerel. In de periode van 1985 tot 1989 namen ze een aantal platen op voor het SST-label. Eind 1991, na het uitbrengen van Uncle Anesthesia, verliet Pickerel de band en werd vervangen door Barrett Martin. Hun laatste twee albums, Sweet Oblivion en Dust, waren bescheiden commerciële succesjes. Dit was grotendeels te danken aan de song "Nearly Lost You", die voorkwam op de soundtrack van de film Singles. De groep ging uit elkaar na de tour voor hun album Dust uit 1996.

Alle groepsleden gingen zich na de split bezighouden met andere muzikale projecten, waarbij Mark Lanegan het meest succesvol bleek. Hij heeft verschillende goed onthaalde soloalbums uitgebracht en werkt ook samen met Queens of the Stone Age. Ook maakte hij een soloplaat, "Bubblegum", met zijn "Mark Lanegan Band" en vormt hij samen met Greg Dulli The Gutter Twins.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]