Sekshumor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
28-02-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Willekeurig aandoende reeks van persoonlijke, niet op enige bron gebaseerde weetjes en meningen over dit fenomeen.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Sekshumor is een genre van humor dat betrekking heeft op seksuele handelingen en geslachtsdelen.

Omdat van het openbaar en détail verwijzen naar seksualiteit nog altijd een licht taboe uitgaat kan het verwijzen naar seksualiteit aanleiding geven tot hilariteit. Het genre wordt vooral geassocieerd met pubers, zoals de poep- en pieshumor verbonden wordt met jonge kinderen, maar wordt ook vaak door volwassenen (voornamelijk mannen) bedreven.

Het gebruik door mannen van deze humor in het bijzijn van vrouwen geldt als onfatsoenlijk. Het maken van dergelijke grappen sluit goed aan bij de theorieën van Sigmund Freud, die veronderstellen dat de mens in zijn onderbewustzijn door zijn driften wordt gestuurd.

Notoire beoefenaar van de seksuele humor zijn De Dikke Lul Band en Rooie Oortjes. Verder beoefenen veel cabaretiers het genre eveneens. Herman Finkers maakt er af en toe een verwijzing naar, terwijl dit genre grappen in de shows van Hans Teeuwen ook een prominente rol speelt. Verder is het internet een rijke bron voor seksuele humor.

Zie ook[bewerken]