Serge De Marre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Serge De Marre
Serge De Marre
Geboren 7 februari 1981
Land Vlag van België België
Beroep Voice over
Journalist
Radiopresentator
Televisiepresentator
Jaren actief 2000 - heden
Bekend van Radio Contact
Q-music
VTM Nieuws
Portaal  Portaalicoon   Media

Serge De Marre (7 februari 1981) is een Vlaamse voice over die zijn carrière startte als radio-dj. In 2000 was hij voor het eerst op de radio te horen.

De Marre begon als radiopresentator bij de lokale zender Radio Contact in Turnhout. Zijn nationale carrière startte in 2004 bij Q-music. Hij was er aanvankelijk invallend presentator en presenteerde ook een vast programma tijdens de zomer tussen 19 en 22 uur. Vanaf april 2009 tot juni 2010 was hij iedere avond te horen tussen 20 en 23 uur. Van 2006 tot 2010 was De Marre binnen moederbedrijf Medialaan ook de vaste stem van de jongerenzender JIMtv en de vaste voice over van VTM-programma's zoals TV Makelaar, Huis en Thuis en Chef vs. Vlaanderen. Bij het concurrerende VIJFtv was hij de stem van onder meer de reeksen Jouw vakantie, mijn vakantie, Rotverwende Dochters en Kitchen Nightmares.

Halverwege 2010 beëindigde De Marre zijn vaste activiteiten in België om samen met zijn echtgenoot naar de Verenigde Staten te verhuizen. Aanvankelijk woonden ze er in Washington D.C., sinds 2012 in Houston in de staat Texas. Vanuit de VS werd De Marre reeds verschillende malen ingeschakeld als correspondent voor VTM Nieuws. Zo deed hij onder meer live-verslaggeving over de De dood van Osama bin Laden, de schietpartij in Newtown, Connecticut en de aankondiging van de iPhone 5.

Vanuit de VS blijft De Marre vooralsnog actief als stemacteur voor Vlaamse reclamespots. Tot 2015 werd hij tijdens vakantieperiodes in België nog regelmatig ingeschakeld als vervangend presentator bij Q-music.

Curriculum[bewerken | brontekst bewerken]

als voice-over
als radiopresentator
als televisiepresentator
  • 2003-2006: VTM Nieuws: correspondent/verslaggever regio Antwerpen
  • 2010-2011: De dagshow: vliegende reporter
  • 2010-2013: VTM Nieuws: correspondent/verslaggever Verenigde Staten
overig

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]