Seven Dwarfs Mine Train

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Seven Dwarfs Mine Train
Deel van het traject
Deel van het traject
Algemene informatie
Locatie Magic Kingdom, Vlag van Verenigde Staten
Shanghai Disneyland, Vlag van China
Type Stalen achtbaan
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 28 mei 2014
Eigenschappen
Inversies Niet aanwezig
Ritduur 2:30 minuten
Seven Dwarfs Mine Train op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Seven Dwarfs Mine Train is een stalen achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Magic Kingdom en het Chinese attractiepark Shanghai Disneyland. De officiële opening vond plaats op 28 mei 2014. In de avond van 24 mei 2014 (De avond van Rock your Disney Side, waarbij Magic Kingdom 24 uur open was) was het al mogelijk voor het publiek om in de attractie plaats te nemen. De wachttijd bedroeg die avond gemiddeld 90 minuten.[bron?] Ook in de dagen daarna was het mogelijk om met de attractie mee te gaan. Vanaf eind april 2014 is het ook mogelijk om FP+ te reserveren voor de attractie op 28 mei 2014. in Shanghai Disneyland is de attractie geopend op 16 juni 2016 gelijk met de opening van het park, De attractie is gebaseerd op de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Geschiedenis[bewerken]

Begin 2011 sloot de attractie Snow White's Scary Adventures in het parkdeel Fantasyland om plaats te maken voor een aantal nieuwe attracties die deel uit zouden maken van de grote uitbreiding en renovatie van het betreffende parkdeel. Op de plaats van de oude attractie zouden volgens de allereerste plannen kleinere gebieden komen, gethematiseerd naar de films Assepoester en Doornroosje.

Ritverloop[bewerken]

De stalen achtbaan zal zowel in- en outdoor zijn. Niet zoals andere achtbanen in de Disney-parken, waaronder de California Screamin' en de Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith, zal deze achtbaan minder intensief zijn en meer gericht op kinderen. De attractie zal tevens een nieuw ritsysteem bevatten, waarbij het schudden en hobbelen van een mijnkarretje zou worden gesimuleerd.[1]