Shane Rimmer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Shane Rimmer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Toronto, 28 mei 1929
Land Canada
Werk
Jaren actief 1958-
Beroep acteur, stemacteur
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Film

Shane Rimmer (Toronto, 1929) is een Canadese acteur en stemacteur. Hij is vooral bekend geworden als de stem van Scott Tracy in de Britse serie Thunderbirds.

Biografie[bewerken]

Rimmer verhuisde in de jaren 50 naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij geregeld bijrollen speelde in films en televisieseries. Zo was hij te zien in films als 2001: A Space Odyssey, Rollerball, Crusoe, Dr. Strangelove, The Spy Who Loved Me, Out of Africa, The Hunger, en Gandhi. Meer recente rollen van hem waren in Spy Game en Batman Begins. In de beginjaren van zijn carrière vertolkte hij een aantal rollen waarvoor hij nooit vermelding kreeg, zoals in de films Diamonds Are Forever, You Only Live Twice en ook Star Wars. Hij is de acteur die het meest in een James Bondfilm mee heeft gespeeld, steeds in een verschillende rol.

Rimmer werkte lange tijd samen met Gerry Anderson. Tevens schreef hij mee aan de series Captain Scarlet en Joe 90, waarin hij de stemmen van enkele bijpersonages deed. Hij had ook een gastrol in Andersons live-actionserie UFO.

Rimmer heeft tevens meegespeeld in Doctor Who en Coronation Street.

Externe link[bewerken]