Shawn Rhoden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
13-09-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Bronloze vertaling van de eerste alinea van de inleiding van het Engelstalige artikel. Dit is onvoldoende om als encyclopedisch artikel te kunnen dienen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Shawn Rhoden (Kingston (Jamaica, 2 april 1975) is een Jamaicaans-Amerikaanse IFBB professionele bodybuilder en voormalig Mr. Olympia. Rhoden groeide op in Jamaica maar verhuisde in 1990 naar Maryland in de Verenigde Staten.

In zijn tienerjaren was Rhoden een talentvol voetballer, maar hij begon in 1992 met bodybuilding. Aanvankelijk kwam zijn carrière moeilijk op gang. Hij had enkele zware rugblessures en na de dood van zijn vader in 2002 raakte Rhoden verslaafd aan alcohol. Met de hulp van zijn vriend Lenore Carroll slaagde hij erin van af te kicken nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen met ernstige alcoholvergiftiging.[1] In 2010 werd hij professioneel bodybuilding bij de IFBB. Bij zijn debuut bij Mr.Olympia in 2011 werd hij elfde. De jaren erop werd hij derde (2012, 2014, 2015), vierde (2013) en tweede (2016)[2], voordat hij in 2018 voor het eerst won door zevenvoudig Mr.Olympia Phil Heath te verslaan. Hij werd daarmee de oudste winnaar aller tijden, met een leeftijd van 43 jaar en 5 maanden.

In 2019 werd Rhoden er door TMZ van beschuldigd in oktober 2018 een vrouwelijke bodybuilder te hebben verkracht. Het artikel meldde ook dat Rhoden gearresteerd was en vrij was op een borgtocht van $750.000.[3]. Kort nadat dit nieuws bekend werd, werd Rhoden uitgesloten van deelname aan de Mr.Olympia-wedstrijd van 2019 en volgende edities. [4]