Shuman & Angel-Eye

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Shuman & Angel-Eye
Angel-Eye en René Shuman
Angel-Eye en René Shuman
Algemene informatie
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2003-heden
Genre(s) Rock-'n-roll
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Shuman & Angel-Eye is een Nederlands duo bestaande uit René Shuman en Angela Brouwers. In het buitenland is de artiestennaam "The Dream". In Nederland zijn ze ook wel bekend als Mr. & Mrs. Rock'n Roll. Rene Shuman bespeelt een Gretsch-gitaar en Angel-Eye speelt piano in de stijl van Jerry Lee Lewis. Sinds zijn doorbraak met een vertolking van enkele songs van Elvis Presley in Hennie Huismans Soundmixshow in 1986 is Shuman vanaf zijn 17e bekend vanwege zijn markante stemgeluid dat identiek klinkt aan de stem van Elvis. Na de Soundmixshow volgde een carrière bij SONY/CBS, waarbij Shuman zijn eigen albums schreef en produceerde. Zo nam hij in Nashville een duet op met Phil Everly van The Everly Brothers en werkte hij in Amerika met onder anderen Chet Atkins en Mike Stoller. Vanaf 2003 vormt hij een duo met Angel-Eye die daarvoor onder meer een artiestencontract had bij EMI België. Tevens schreef en produceerde zij succesvolle liedjes en melodieën voor andere artiesten en reclamefilms. Vanaf 2003 vormen zij een duo een behaalden zij samen vele successen. Een van hun lijfspreuken is: "If you can dream it, you can do it!".

Hoogtepunten 2003-2006[bewerken]

Hun eerste top 40-hit, "Don’t be cruel", een eigentijdse versie van de Elvis-klassieker, stond weken op de eerste plaats in de verkooplijsten van de Music Store. Daarnaast stond hij op nr. 12 in de 3FM Mega Top 50 en 13 in de Nederlandse Top 40. Shuman & Angel-Eye speelden met hun band op vele festivals en theaterpodia in Nederland en België, waaronder de bevrijdingsfestivals, grote rockfestivals alsook de grotere theaters. In 2004 speelden ze met de originele band van Elvis Presley (de TCB Band) in Paradiso in Amsterdam. Ook waren ze met hun band te gast in De vrienden van Amstel Live. Ze speelden een medley en tevens was er een samenwerking met Rowwen Heze.

In 2005 registreerden ze een concert in het openluchttheater in Valkenburg, dat later als tv-special en dvd-registratie zou verschijnen. In 2006 werd Magic Ride geschreven voor de Tour de France. Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault reikte het eerste exemplaar uit en het liedje werd verkozen tot Toursong 2006. Bij iedere start en finish van de Tour werd dit lied gespeeld.

Hoogtepunten 2007[bewerken]

In januari 2007 traden ze op in het RTL 4-programma Life & Cooking, waar ze hun live-dvd met de titel Mr. & Mrs. Rock ’n Roll presenteerden. Daarna volgden diverse optredens in muziekprogramma's.

In juli en augustus 2007 verscheen een docusoap die werd uitgezonden op vijftien regionale zenders. De docusoap met de titel The Dream volgde het rock-'n-roll-koppel voor en achter de schermen en verscheen in augustus 2008 op dvd.

Op 16 augustus 2007 gaven Shuman & Angel-Eye met hun showband een concert in Kuurpark in Valkenburg ter gelegenheid van de 30e sterfdag van Elvis Presley. Als gastartiesten ontvingen ze Peter Koelewijn en uit Amerika Wanda Jackson. Het concert, dat werd bezocht door meer dan 7500 mensen, werd gepresenteerd door TROS-dj Daniël Dekker en droeg de titel: Elvis and more...

Vanaf 25 november 2007 gaven ze met hun showband de grootste (uitverkochte) kersttournee ooit in Nederland met meer dan 30.000 bezoekers. In het najaar van 2007 gingen Shuman & Angel-Eye een samenwerking met supermarktketen Jan Linders aan. De reclame-uitingen bestonden onder meer uit affiches in bushokjes, belettering van het vrachtwagenpark en reclamespotjes op radio en televisie.

Eind 2007 kregen ze een gouden plaat voor de single "Everyday Christmas".

In het najaar was er via 12 regiozenders een nieuwe docusoap te zien met de titel The Dream goes Christmas.

Hoogtepunten 2008/2009[bewerken]

In 2008 gaven Shuman & Angel-Eye een aantal concerten. Zo stonden ze in mei op de planken met de originele drummer van Elvis Presley "Dj Fontana". In het verleden gaven ze vele optredens met andere originele Elvis bandleden, zoals The TCB band, The Jordanaires, Scotty Moore, Charly Hodge en Glen D. Hardin. In augustus gaven ze vervolg aan hun 'Elvis and more' - concerten onder de titel 'Elvis and more 2008'. In september geven ze een optreden in de Kuip ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Feyenoord.

In het najaar van 2008 werd de kerstshow Rockin' Around the Christmas Tree op dvd uitgebracht.

Hoogtepunten 2010/2011[bewerken]

Op 14 februari 2010 trouwden Shuman & Angel-Eye op het eiland Kauaï te Hawaï. Dit werd gedocumenteerd in hun derde docusoap, The Dream goes Hawaii. In de zomer van 2010 werd de single-hit "Everybody is a dancer" uitgebracht (nr. 23 in de Mega Top 100), een muzikale samenwerking tussen Shuman & Angel-Eye en Peter Koelewijn. In het najaar komt op de dag van de duurzaamheid (11 november) de single en het gelijknamige album Travel in Time uit. De inhoud gaat over een betere wereld. Het nummer is geïnspireerd op de vergeten wetenschapper Nikola Tesla (uitvinder van onder andere de radio, elektromotor en wisselstroom). In de videoclip, die is opgenomen in Los Angeles, rijden Shuman & Angel-Eye in een Tesla Roadster.

Begin 2011 stond Travel in Time in de Mega Top 50. Er was een scholentournee waarbij duurzaamheid bij de leerlingen op een vernieuwende enthousiaste wijze via infovoorstellingen onder de aandacht wordt gebracht. Ook vond er een uitverkochte theatertournee plaats met deze titel. Op 16 augustus worden Shuman & Angel-Eye door NYSE Euronext uitgenodigd om met een gongslag de beurs te openen. Omroep Max alsook BVN zond de muziekspecial Mr. & Mrs. Rock'n Roll uit. Op 26 december werd er via Nederland 1 een 75 minuten durende Kerstspecial uitgezonden: Rockin' around the Christmas Tree.

25-jarig jubileum Rene Shuman[bewerken]

Het jaar 2011 stond in het teken van het 25-jarig jubileum van Rene Shuman. Uit handen van gouverneur Theo Bovens (commissaris van de Koningin) ontving Rene de Cultuurprijs tijdens een speciale huldiging in het provinciehuis te Maastricht.

Duitsland[bewerken]

Vanaf november 2011 vinden iedere zondagavond uitzendingen plaats via de regionale televisiezender in Berlijn met de muziek van Rene Shuman & Angel-Eye.

Ambassadeur Maastricht Culturele Hoofdstad 2018[bewerken]

In 2012 werden Shuman & Angel-Eye door gedeputeerde Noël Lebens van Provincie Limburg aangesteld als ambassadeur voor de kandidatuur van Maastricht als Culturele Hoofdstad van Europa.

2013[bewerken]

In 2013 ontvangen Shuman & Angel-Eye live op Nederland 2 in het programma Tijd voor Max een gouden dvd voor de special Mr. & Mrs. Rock'n' Roll. In augustus vindt het jaarlijkse Elvis & More-concert plaats in een uitverkochte BeNeLux-hal in Veldhoven. Tevens vindt de uitzending plaats van de nieuw opgenomen tv-special "Keeping the Dream alive". Jan Slagter overhandigt het eerste exemplaar. Er volgt een theatertournee en een jubileumshow rondom tien jaar Shuman & Angel-Eye. Deze vindt plaats in een uitverkochte Rodahal in Kerkrade. In november gaat het duo naar Nashville voor de opnamen van hun nieuwe cd.

Discografie[bewerken]

 • Don't be cruel (single, 2003) - Nummer 12 in de Mega Top 50; nummer 13 in de Top 40.
 • Magic ride (single, 2006) - Nummer 20 in de Mega Top 50. Het eerste exemplaar werd overhandigd door oud-Tour de France-winnaar Bernard Hinault. Tevens werd dit nummer verkozen tot officiële Toursound 2006.
 • Mr. & Mrs. Rock 'n Roll (dvd 2007) - Opgenomen in het Openluchttheater in Valkenburg aan de Geul.
 • Suspicious Minds (single 2007).
 • The Dream (soap 2007) - Achtdelige soap die via 12 regionale zenders (onder andere L1, RTV10 en Sterren.nl).
 • The Dream goes Christmas (soap 2007) - Vierdelige soap die via 15 regionale zenders (onder andere L1, RTV10 en Sterren.nl).
 • Everyday Christmas (single 2007) - Gouden plaat uitgereikt tijdens kersttournee voor 30.000 mensen in schouwburg Nijmegen.
 • The Night comes to an end (single 2008).
 • The Dream Part 1 (dvd 2008) - Achter de schermen en op het podium. Inclusief 5 bonusliedjes met eigen nummers van Shuman & Angel-Eye.
 • Rockin' around the Christmas Tree (dvd 2008).
 • The Dream goes Hawaii (Docu 2010) - Tv-documentaire rondom hun huwelijk op Hawaii.
 • Everybody is a dancer / The Dream (single 2010) - Geschreven samen met Peter Koelewijn.
 • Travel in Time / The Dream (album 2010)
 • Travel in Time / The Dream (single 2011) - De videoclip werd opgenomen in Los Angeles.
 • Next Level (single 2012)
 • A Magical Night Deel 1 (dvd 2012)
 • A Magical Night Deel 2 (dvd 2012)
 • Keeping the dream alive (dvd 2013)

Externe link[bewerken]