Sidemen (YouTube)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Sidemen zijn een groep Britse youtubers. De groep bestaat uit JJ Olatunji, Simon Minter, Josh Bradley, Tobi Brown, Ethan Payne, Vik Barn en Harry Lewis. De groep maakt vlogs, reactie en challenges video's. Ze verkopen ook hun eigen producten zoals kleren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ze begonnen samen video's te maken op 19 oktober 2013. Ze begonnen met games te spelen en later in 2018 begonnen ze een tweede YouTube-kanaal genaamd SidemenReacts.

Sommigen van de groep kenden elkaar al van vroeger zoals JJ Olatunji en Simon Minter gingen samen naar Berkhamsted School in Hertfordshire. Ook Josh Bredley en Tobi Brown ze gingen beiden naar Bexley Grammer School in Londen.

De groep was gemaakt op 19 oktober 2013 wanneer Olatunji, Minter, Bradley, Brown en ethan payne een rockstar game Social club “the Ultimate Sidemen” in het spel GTA 5 online Vik Barn was iets later de bij de groep aangesloten. In januari 2014 Bradley ontmoete Harry lewis in FiFa gaming evenement in New York City en vroeg aan harry of hij bij de sidemen wou komen. Minter legde uit waar de naam sidemen van kwam. Een Sidemen is eigenlijk een bitch dat iemand altijd volgt. Minter(jongen) was soort van de bitch van JJ.

In februari 2014 Olatunji, Minter, Bradley en Barn gingen samenwonen dichtbij Londen, in het Sidemen House, wat ervoor zorgde dat ze beter konden communiceren. Op december 2020 haalde ze de 10 miljoen abonnees en waren allemaal bekroont met een Diamond Play Button van YouTube.

YouTube-content[bewerken | brontekst bewerken]

De groep heeft vier collectieve YouTube-kanalen: Sidemen, MoreSidemen, SidemenShorts en SidemenReacts. Sinds december 2020 heeft het Sidemen-kanaal meer dan 10 miljoen abonnees en 2 miljard views, MoreSidemen heeft meer dan 4,4 miljoen abonnees en 1,2 miljard views en SidemenReacts heeft meer dan 2 miljoen abonnees Op de gecombineerde YouTube-kanalen produceert de groep een verscheidenheid aan video's die bestaan uit uitdagingen, vlogs, game-showformaten en videogame-commentaren. Sinds 2018 heeft de groep een wekelijkse videoserie uitgebracht met de naam Sidemen Sundays op hun Sidemen-kanaal. Op 18 juni 2018 bracht de groep een webtelevisieserie uit met de titel The Sidemen Show, alleen beschikbaar via YouTube Premium. Het bevat zeven uitdagende afleveringen van 30 minuten die over de hele wereld zijn gefilmd samen met een aantal beroemde mensen. In augustus 2020 creëerde de groep een ander kanaal dat bekend staat als SidemenReacts. Dit kanaal heeft sindsdien slechts 2,53 miljoen abonnees gekregen.

Andere projecten[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2014 verkoopt en distribueert de groep exclusieve Sidemen-kleding via het bedrijf Sidemen Clothing Limited. Op 18 oktober 2016 bracht de groep een boek uit met de titel Sidemen: The Book, uitgegeven door Coronet Books, en begonnen aan een promotietour in het Verenigd Koninkrijk. Het boek was een bestseller in het Verenigd Koninkijk; 26.436 exemplaren werden binnen de eerste drie dagen verkocht.

De groep heeft drie voetbalevenementen georganiseerd om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. De eerste wedstrijd, in 2016, werd gehouden in St Mary's Stadium, Southampton, en bracht meer dan £ 110.000 op voor de Saints Foundation. De tweede wedstrijd werd gehouden in The Valley Stadium, Londen, en bracht £ 210.000 op voor de NSPCC en de Charlton Athletic Community Trust. De derde en laatste wedstrijd, opnieuw gehouden in The Valley Stadium, bracht £ 65.747 op voor de Young Minds Trust en de Charlton Athletic Community Trust.

In 2018 hielp de groep bij de lancering van het mobiele sportspel BoxTuber, geproduceerd door Viker Limited.

In maart 2020 brachten de Sidemen een twintig minuten durende YouTubevideo uit met de titel "#StayHome". In de video waren de Sidemen en meer dan honderd andere YouTube-videomakers en andere beroemdheden te zien die de bekendheid van de Britse "blijf thuis" campagne wilden vergroten, die erop gericht was de uitbraak van COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk te verminderen. Alle advertentie inkomsten die uit de video werden gegenereerd, werden gedoneerd aan de NHS.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]