Sien Wynants

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sien Wynants
Na een live optreden van de Ketnetband in Mechelen
Geboren 17 april 1990
Geboorteplaats Leuven
Land Vlag van België België
Beroep presentatrice
Jaren actief 2012-
Bekend van Ketnet en Studio Brussel
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Sien Wynants (Leuven, 17 april 1990) is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice. Ze is sinds 2012 wrapster bij jongerenzender Ketnet.

Opleiding[bewerken | bron bewerken]

Wynants studeerde in 2012 af als journaliste aan de Erasmushogeschool te Brussel. Daarvoor, in 2009, studeerde ze een jaar muziek in Tartu.

Televisie[bewerken | bron bewerken]

In 2012 won Wynants Wie Wordt Wrapper 2012, een zoektocht naar een nieuwe wrapper op Ketnet. Ze won in de finale van Sander Gillis. Sinds 2013 presenteert ze de Ketnet Cup. Ook is ze presentatrice van Kingsize Live.

Sien Wynants nam in 2013 deel aan de zangwedstrijd Stars for Life, waarin 12 bekende Vlamingen al zingend geld inzamelden voor het goede doel. Wynants zong ten voordele van Oxfam Wereldwinkels.

In 2016 was Sien Wynants, samen met comedian William Boeva het gezicht van de 'De move tegen pesten'.

Radio[bewerken | bron bewerken]

Vanaf september 2014 was Sien Wynants te horen in Nightcall, een nachtelijk verzoekprogramma op Studio Brussel tussen 0 en 2 uur. Ze presenteerde het programma afwisselend met Sofie Engelen.

In september 2015 werd Wynants de stem van De Hotlist, waarin elke zondagvoormiddag de 30 meest gedraaide platen op Studio Brussel voorbijkomen.

Vanaf september 2019 presenteert ze op Radio 1 het zaterdagochtendprogramma Vox.[1]

Diverse[bewerken | bron bewerken]

In 2013 bracht Wynants samen met Peter Spaepen het luisterboek "Sien bijt in de dag" uit. Later werd dit ook een succesvolle theatertour. Vanaf datzelfde jaar is ze lid van De KetnetBand.

In 2014 werd Sien, na een tv-strijd met haar collega-wrappers in het programma Pingwin, de meter van de pinguïns in dierenpark Planckendael.

In 2017 is zij te zien in Ketnet Musical - Unidamu. Daar speelt ze, samen met Herman Verbruggen, een van de hoofdrollen.

Wynants is al jarenlang actief in het jeugdwerk enerzijds als instructeur bij de jeugdwerkorganisatie Jonge Helden, anderzijds als actief lid van Chirojeugd Vlaanderen.

In 2018 kreeg ze een dochter samen met acteur Pieter-Jan De Wyngaert.[2]

Haar zus Marth werkt ook bij Ketnet als redacteur.