Sierra Madre Mountains

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sierra Madre Mountains
Hoogste punt Peak Mountain (1783 m)
Lengte 40 km
Locatie Californië
Coördinaten 34° 54′ NB, 119° 52′ WL
Onderdeel van Transverse Ranges
Sierra Madre Mountains (Californië (hoofdbetekenis))
Sierra Madre Mountains
Foto's
Sierra Madre Mountains
Sierra Madre Mountains
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Sierra Madre Mountains is een bergketen in het noorden van Santa Barbara County in Californië. De keten wordt omdat ze van noordwest naar zuidoost loopt tot de Transverse Ranges gerekend en is ongeveer 25 mijl lang.

Tot de hoogste toppen van de keten behoort MacPherson Peak (5747 voet), het hoogste punt van de keten is Peak Mountain (5843 voet). In het zuidoosten komt de keten samen met de San Rafael Mountains. Dit gebied heeft veel ketens zonder naam waarvan Big Pine Mountain (6820 voet) het hoogste punt is en hiermee meteen ook het hoogste punt in heel Santa Barbara County.

De vegetatie in dit gebied bestaat voornamelijk uit chaparal, een dichtbegroeid en brandgevoelige vegetatie die voorkomt in een mediterraan klimaat. In de hoger gelegen delen groeien ook coniferen en eiken. De keten vormt ook een van de belangrijkste habitats waar de bedreigde Californische condor voorkomt.

De keten bevindt zich zo goed als volledig in het Los Padres National Forest en vormt de noordelijke grens van het San Rafael Wilderness. Ten zuiden van de keten bevindt zich de Nacimiento Fault en de Cuyama Valley, ten noorden de South Cuyama and Ozena Faults. De keten is zo goed als onbewoond naast enkele lager gelegen gebieden.